Wpis z mikrobloga

#programowanie, #C++, #dev, #program, #programy, #programujzwykopem, #mirko, #mirki

Panowie stawiam flaszke, jak ktoś pomoże mi rozwiązać zadania- są to pytania, które pojawią się na kolokwium, jak dostanę z tego 5 to będe zwolniony z sesji, a nie bardzo ogarniam programowania :/

A oto pytania:

1.zawartosc pliku a przepisuje do pliku c, zawartosc pliku b dopisuje do pliku c.

Liczy ilosc wierszy pliku a , wypisuje. Element maksymalny pliku. A .

Liczy sume liczb w pliku A. Sumuje liczby puki nie napotka zera.

2.program ktory sumuje liczby z pliku i wypisuje je na ekran .

3.program ktory zlicza imiona z pliku i je wypisuje .

4.program ktory przeczyta 5 linijek z pliku a i zkopiuje je do pliku b

Jeszcze takie cos bylo

5. Funkcja operujaca na tablicy dwu wymiarowej, macierz

_oddaje sume ,element maks.,srednia i indeks (nr wiersza i kolumny elementu maksymalnego)

I takie cos wtf :

6.suma liczb podzielnych przez cos i niepodzielnych przez cos.

(Chyba z pliku)
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kuhar: Dzięki, że wierzysz we mnie! Nigdy nie miałem nic związanego z programowaniem, a na studiach to nie uczą podstaw tylko od razu nie wiadomo co. więc nic nie ogarniam :/
  • Odpowiedz
@3330235: a co to niby, jak nie podstawy podstaw? wystarczyloby, gdybys wzial dowolny tutorial c++ i przerobil kilka pierwszysch rozdzialow, powinno to zajac kilka weekendow. mozesz tez sprobowac robic jakies proste zadania na spoju
  • Odpowiedz
a na studiach to nie uczą podstaw tylko od razu nie wiadomo co

@3330235: Uojezu koniec świata. Wczoraj się urodziłeś, że nie wiesz, że studia wrzucają na głęboką wodę?
  • Odpowiedz
@3330235: Ja wiem, że programowanie na początku wydaje się mega trudne ale operacje na plikach + zliczanie elementów no to są podstawy podstaw. Musisz to sam ogarnąć, bo inaczej nigdy się tego nie nauczysz jeśli ktoś to teraz zrobi za Ciebie. Zdecydowanie nie chce być niemiły w tym wpisie ale jeśli olewałeś zajęcia a teraz tego nie umiesz to moim zdaniem powinieneś oblać ten przedmiot a nie walczyć o 5.
  • Odpowiedz
@virus-t: nie zamierzam wiązać swojej przyszłości z programowaniem, przyznam, że robie to dla papierka, po czym pójde na awf i to bedzie moją przyszłością :)
  • Odpowiedz
@3330235: To co ty teraz studiujesz?

BTW: bracki wziął za podobnej trudności 100 złota bo jakiemuś studenciakowi-ciapie się "nie mam czasu i w ogóle" nie chciało odpalić strony cpluplus.com
  • Odpowiedz
@3330235: No to moja dobra rada, jeśli tego nie czujesz to nie przebrniesz przez informatykę. Polegniesz prędzej czy później, bo brak podstaw teraz będzie się przekładał na niemożliwość zrobienia czegoś na innym przedmiocie na wyższym roku. Zmarnujesz tylko czas.
  • Odpowiedz