Wpis z mikrobloga

Mirki, czy te buty będą wystarczająco do wędrówek po Tatrach zachodnich, łatwiejszych trekkingach po Wysokich i w podobnych górach? Wiem, że można kupić dużo lepsze w tej cenie, ale trzeba jakoś przekonać różową do chodzenia po górach ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak pokazuje jakieś Salewy, La sportivy itd. nic się nie podoba ¯\_(ツ)_/¯
Głównie do chodzenia w wiosnę i jesień, ewentualnie lekka zima.
Vectiv Exploris Mid Futurelight
#tatry #bieszczady #gory #trekking #buty
flookir - Mirki, czy te buty będą wystarczająco do wędrówek po Tatrach zachodnich, ła...

źródło: comment_1667592206OcUH1WTyOlCxpgJHGzQIhk.jpg

Pobierz
  • 6
@flookir: jak kurtki tnf lubię, tak butów już bym nie brała. Mam ich zimowe trekkingi, których założeniem było to, że mają stopy nie odpaść przy -15 i tu sprawują się dobrze, ale z wygodą to szału nie ma. Wizualnie też takie sobie wrażenie jak oglądałam ich letnie buty na żywo to ta guma na nosku jakoś dziwnie była klejona i sprawiały wrażenie mało solidnych. Z trekkingów, które nie są "ąę" mam
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@flookir: ja odradzam. Miałem trekingi od tnf do ciorania po leśnych ścieżkach i popękały na zgięciach już po kilku miesiącach. Jakoś po niespełna roku zgłosiłem reklamację (zalando) i zwrócili połowę ceny i zostawiłem do spacerów z psem.
Kolega z pracy miał podobną sytuację z zimowymi.
Ogólnie w mojej ocenie słaba jakość butów. O reszcie sprzętu nie wypowiadam się.
@flookir: ogólna zasada mówi - ciuchy z TNF jak najbardziej ok, ale od butów z daleka.
znam dwa przypadki gdzie buty dosłownie się rozpadły na pierwszym wyjeździe w góry, to niby tylko 2, ale potwierdzają od dawna znaną powyższą opinię.