Aktywne Wpisy

Karolaaa555 +7
Jak ja chyba zacznę płacić jakimś randomom żeby się ze mną kolegowali. Myślałam, że jak zdam tą maturę to będzie super, że będzie zero zmartwień. A teraz wsm tęsknię bo przynajmniej nie miałam czasu na myślenie i wymyślanie takich bzdur tylko focusowałam się na nauce. Jedynie co mi poprawia humor to granie w te durne gry przez które przesiedziałam lata na dupie i nabawiłam się fobii społecznej przez którą dostaję codziennie pytania

wfyokyga +43
Dobranoc
źródło: temp_file497302056630926366
Pobierz

czy python ma jakąś gotową funkcje do sprawdzania czy liczba jest pierwsza? Wszystko co mi google wskazuje, to jak napisać funkcję do sprawdzania tego, ale jak znam życie będzie wolniejsza od jakiejś istniejącej funkcji. W module math nie widzę nic ciekawego, a żadnego numpy nie mogę zaimportować
poza tym - nie zawsze warto używać gotowych bibliotek
@Arogancky: trafiłem na tą stronę, ale chyba źle napisałem, że nie mogę zaimportować nic z pipa. Na tej stronie jedyne co widzę to coś z sympy, ale w sumie napisanie tego samemu będzie szybsze od pytania
i potem sobie importujesz. Ale fakt faktem jeśli nie jesteś przyzwyczajony do ekosystemu pytona to napisz na PW, chętnie Ci pomogę
@RedveKoronny: Raczej nie. Sprawdzaj liczby tylko do sqrt(n):
https://www.pythonpool.com/check-if-number-is-prime-in-python/
patrz: metoda 3
@RedveKoronny: daj linka do zadania
źródło: comment_1667603643pQCNLsGDE18WPqV7iLDYVR.jpg
Pobierz