Aktywne Wpisy
Temat do dyskusji.
Jakie Waszym zdaniem wziąć auto do 150 tys zł?
Bez znaczenia czy używka/nowe. Po prostu co byście wybrali i dlaczego
#auto #samochody #leasing #motoryzacja
Jakie Waszym zdaniem wziąć auto do 150 tys zł?
Bez znaczenia czy używka/nowe. Po prostu co byście wybrali i dlaczego
#auto #samochody #leasing #motoryzacja

Zamiast iść spać bo jutro kolchoz to oglądam swoje zdjęcia z wesela z Marca.... I wiecie co uważam że mam zeza 🫠 I w dodatku na każdym zdj inaczej wyglądam mehh płacz I smutek
Jeszcze jak sobie pomyślę że ten makijaż wszystko zabija to jeszcze bardziej chce mi się plakac mehhh
;((((
Jeszcze jak sobie pomyślę że ten makijaż wszystko zabija to jeszcze bardziej chce mi się plakac mehhh
;((((
źródło: temp_file5459715677455257611
Pobierz

źródło: comment_1667540041psCP2oO5cv0dfBVbgg5bqL.jpg
Pobierz@rybak17: Mózg, nauka, inni ludzie... nie ma żadnych dowodów na to że istnieją poza moją wyobraźnią. Świadomość, albo inaczej mówiąc doświadczenie samo w sobie jest jedyną rzeczą której mogę być pewien
Komentarz usunięty przez autora
@Miesho: Nie wiemy tego bo nie da się przeprowadzić żadnego eksperymentu bez udziału świadomości
@MikeJohnson: Nie, świadomość nie ma tu nic do rzeczy. Obserwatorem może być również cząstka w powietrzu od której światło albo inna cząstka się odbije.
"it does not matter whether the observer is an apparatus or a human being" - źródło: https://en.wikipedia.org/wiki/Observer_(quantum_physics)
Bo falą elektromagnetyczna towarzyszącą cząsteczce przechodzi przez obie szczeliny a następnie interferuje sama ze sobą.. i finalnie taka "zaburzona" fala wpływa na sam ruch czastki.
@octave25: Przekątna kwadratu to pierwiastek z 2 x bok. Chcesz powiedzieć, że kwadraty nie istnieją, albo że nie da się przekątnej poprowadzić? To że nie potrafimy zmierzyć/zważyć czegoś, nie oznacza, że coś takiego nie istnieje.
Generalnie starożytni Gracy nie radzili sobie z
@MikeJohnson: wcale nie. Po prostu w skali kwantowej każde badanie fizycznie oddziałuje na badany obiekt. Najprostrza analogią tj by było np. Badanie prędkości piłki przez postawienie na jej drodze przeszkody i zbadanie siły, z jaką uderzy ona w przeszkodę. Piłka w chwili takiego pomiaru się odbija i niejako zmienia swój stan.
Nareszcie! Głos rozsądku. Hurra !!
@octave25: Pewnie 0. Ale jeszcze należało by spytać, czy masz na myśli "wagę" czy "masę"? Bo ty pewnie pytasz o to ile coś waży, a masz na myśli masę podawana w kg?
źródło: comment_1667566619x1CRnnGYsudgQGaDLb14ZE.jpg
Pobierz