Wpis z mikrobloga

na ulq gra oszust

@pewniecham: Mam nadzieje że ten komentarz nie jest na poważnie, biorąc pod uwagę jak Gajin dba o stabilność, i optymalizację gry, co sprawia że ULQ jest dla wielu(nawet tych ze względnie dobrym sprzętem) jedynym wyjściem by mieć choć trochę mniej fatalny performance.
  • Odpowiedz
@filip8192: zdefiniuj względnie dobry sprzęt. Ja na sześcioletnim procku i GPU mam poza navalem ponad 120 fps na średnio niskich ustawieniach.

@Drmscape2: Procesor Intel Core i7-7700HQ, karta graficzna GeForce GTX 1050 Ti, 16 GB pamięci ram. W zależności od patcha na takim sprzęcie w ULQ zdarzało się że spadały mi FPS do 10-20, i to tak bardziej regularnie(dopóki nie naprawiali po jakimś czasie nowo wprowadzonych błędów), a w
  • Odpowiedz
@filip8192: @StaraSzopa: ja mam legiona z 2017 z gtxem 1050ti i i5, 8gb ramu i pomimo takiej specki gram na średnich/wysokich w fhd na stabilnych 60fpsach, fakt co kilka aktualek cos się z----e i mam dropy ale byłem nigdy zmuszony zejść w ustawieniach na low.
  • Odpowiedz
Procesor Intel Core i7-7700HQ, karta graficzna GeForce GTX 1050 Ti, 16 GB pamięci ram.

@filip8192: to jest również sześcioletnia architektura, w dodatku w laptopowych, naturalnie słabszych wersjach, a 1050ti już podczas premiery to był budżetowy, kompromisowy GPU. Dzisiaj to jest po prostu słaby sprzęt, a nie względnie dobry.
  • Odpowiedz