Wpis z mikrobloga

@aarahon: A miałeś w ogóle kiedyś taki telefon? W sensie 6 cali i brak ramek? Bo ciężko mi sobie wyobrazić, żeby taki telefon mógł być dla kogoś za duży. Ja nie mam wcale wielkich dłoni, a jestem w stanie samym kciukiem dotknąć dolną i górną krawędź telefonu i to z dużym zapasem.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Alex_mski: oni chcą dalej na 60hz lecieć, przecież już jakieś androidy za 1000zl mają 90 chociaż. A tutaj podstawka pewnie będzie 6k w najbiedniejszej wersji. To jest takie plucie klientom do ryja, ale pewnie się cieszą bo mają już sucho w mordzie od plucia na biedaków xD
  • 0
@Alex_mski: ja myślałem żeby spróbować przygodę z jabłkiem jak nadrobi to co android ma od 3-4 lat, ale w takim tempie to nie wiem czy do 2030 się wyrobią. Jeszcze jak teraz zgodzili się przejść na USB C, to pewnie będzie tylko indukcyjne ładowanie. Ciekawe jakim napięciem. Bo jeśli zechcą dać 120hz w końcu, to bateria poniżej 4000mah przy najlepszej optymalizacji nie uciagnie całego dnia na 6.7", a ładować 2h telefon
  • 0
@Alex_mski: chociaż zaraz ktoś wyskoczy, że mu spokojnie trzyma cały dzień. A raczej noc, bo jak teraz do 2100 nitów podkręcili jasność to już widzę jak to będzie #!$%@?ć w słoneczny dzień.
jest przeogromna różnica miedzy 120 a 60hz

@SGTIHALIT: o ile szybciej napiszę 500 znaków z ekranem 120 hz? O ile płynniej będą wyświetlały mi się filmy 1080p@30?

Tu się o płynność rozchodzi, nie o jakość.

@Alex_mski: a ja wolę jakościowe rozwiązania. Spokój że mój telefon dotrwa do końca dnia jest warty więcej niż płynniejsze animacje.
@SGTIHALIT: Może na monitorze albo w grach - ale na mobilkach nie czuć tej różnicy - codziennie korzystam z iPada z 120Hz i starego iphona bez tego - nie widzę róznicy przy scrollowaniu totalnie żadnej.