Wpis z mikrobloga

Kupiłem używane opony zimowe, jako że wole kupić u----i dobrej firmy niż nowe niewiaodomo jakiej produkcji. Ile da sie sezonów pojeździć z takim bieżnikiem, jest go calkiem sporo, licze ze bede na nich jeździł 4-5 miesięcy zimowych tj okolo 8tys km. No i co to za dziwny korek gumowy w jednej z nich? Powietrze nie ucieka tędy
#opony #motoryacja #samochody #pytanie
Toby021 - Kupiłem używane opony zimowe, jako że wole kupić u----i dobrej firmy niż no...

źródło: comment_1667477885J9D66O0LtOTPsZJBkfdsHs.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

używane opony to pomyłka

@death070: A dlaczego? Jakiś konkret argument, ale bez dowodów anegdotycznych?

Używane opony mają różne źródła. Np. zmiana auta - opony stają się zbędne. Zakłady wulkanizacyjne biorą ze szrotu albo powypadkowe, sami je sprawdzają na feldze, czy są OK. Można wymieniać.

Ja kupuję od lat używane opony do 2 aut i zawsze kupuję dobre, bieżnik +8 mm, bez uszkodzeń i wad. Wszystko zadbane i używane opony nie
  • Odpowiedz
@red7000 jak używane 2-3 lata kupisz z zamiarem używania kolejne 2-3 i śmietnik to jest to jak najbardziej ok. Ale jeśli kupujesz opony jakie są w poście OPa bo mają dużo bieżnika to szkoda strzępić ryja.
  • Odpowiedz
Najlepsze opony zimowe to te kilkuletnie, które już stwardniały na skalę. Takie są najlepsze! Ja też zawsze oszczędzam na swoim bezpieczeństwie i polecam ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@bronxxx: przecież kilkuletnie używane są lepsze, bo sprawdzone już i na starej dobrej technologii która dłużej wytrzymuje, a nie te nowe ekologiczne bzdety unijne które rozpadają się tydzień po zakupie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Toby021 Pamiętaj o tym że jedyną rzeczą jaką chroni cię przed poślizgiem są właśnie opony. Żadne nowoczesne trzyliterowe skróty jak i twoje umiejętności nie uchronią cię przed poślizgiem, jeśli na felgach będziesz miał g---o zamiast dobrych opon.
! I tak wiem że bait
  • Odpowiedz