Wpis z mikrobloga

Mam dość tego kraju złodziejskiego, właśnie sobie odebrałem polecony z ufg. Kara do zapłaty 3010 zł za 4 dni zwłoki nieopłaconej składki OC. Nie miałem pieniędzy, czekałem na wypłatę która się spóźniła o 13 dni. Mój były szef sobie nie miał na przelewy dla pracowników. Oczywiście powinienem wziąć kredyt albo sprzedać wartości do lombardu. Gdybym wiedział ze dostane taka chora kare to bym tak pewnie zrobił. 3010 zl za #!$%@? 4 dni. W tym chorym kraju trzeba zarabiać 10k minimum by mieć na wszystkie podatki, opłaty, kary i złodziei.

#prawo
#ufg
#ubezpieczenia
#polska
  • 143
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
jprd takie coś wysyłają pocztą zamiast zadzwonić i powiadomić, spróbuj się odwołać bo sytuacja nadzwyczajna

@zalogowany_user: to nie jest żadna nadzwyczajna sytuacja. Nie musisz mieć pieniędzy żeby zawrzeć umowę ubezpieczenia OC, a UFG nie daje kar za nieopłaconą składkę. On po prostu nie miał ubezpieczenia i nic go tutaj nie tłumaczy.
@Hugolove: Współczuję mireczku. Mi też kiedyś #!$%@? w momencie, kiedy byłem bezrobotny i bez prawie żadnych oszczędności. Też za kilka dni ( ͡° ʖ̯ ͡°). Bandyckie państwo, kradnie bez ostrzeżenia.
Jak napisałeś odwołanie to już się przyznałes, teraz rozłożą Ci na raty i będziesz musiał płacić, a tak to umowa sprzedazy na słupa i elo byś się pozbył problemu
@wiewior_s: nie ma w tym nic złodziejskiego. Nieużywany samochód może się stoczyć i przywalić w inny, ktoś go może ukraść i spowodować wypadek, może się stać nagle jak najbardziej używany bo "wydarzył się nagły wypadek" no i, last but not least, w naszym kraju na 100% ok 95% pojazdów nagle miało by status nieużywanego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

jak nie jeździsz autem to je sprzedaj, jak należysz
@ziuaxa:

A inną sprawą jest to, że dorosły facet nie ma nawet 1500 złotych "na czarną godzinę". Ja rozumiem, że zyjemy w Polsce, ale nie mieć 1500 zł? Jakbym miał na koncie oszczędnościowym i w jakichś aktywach typu bitcoiny mniej niż 100 000 zł, to bym chyba spać nie mógł z nerwów, a Ty piszesz, że przez brak wypłaty od szefa nie mogłeś zapłacić 1500 zł? Jezu, Mirku...

Zakładając że nie
@Hugolove a kto wypłaci odszkodowanie jak w trakcie tych 4 dni kogoś uszkodzisz? No i jak ktoś juz tu pisał- znajdz agenta ubezpieczeniowego, to unikniesz takich sytuacji. Ten zawód to nie tylko naciągacze ;)
A moim zdaniem kara z dupy. Nie powinno być kar za brak OC. Auto stoi u mechanika z jakiej racji mam płacić OC? Albo jak auto używam tylko przez lato ? Po co jakieś wyrejestrowania kupuję OC od maja października i wtedy jeżdzę.

Jak coś zrobię bez OC to mam p********e i tyle.

@niebadzogrem: Oczywiście nie widzisz problemu ze jakbyś był ofiarą gościa bez oc to not dostałbyś hajsu z ubezpieczenia
@kaaban: czyli dokładnie tak samo jak z pieszymi, rowerzystami, hulajnogami itd
To nie powiesz że na wszystko trzeba oc xD? Problem jest w sądach nie w OC.
Auto stoi - nie płacę oc
Jak się zapali i spali garaż -> mam #!$%@?
Jak nim pojadę i mnie skontrolują -> mam #!$%@?
Jak pojadę i potraće/stłuczka -> mam #!$%@?

Ale jak stoi w garażu i ma odpiety akumulator i mijają lata to