Wpis z mikrobloga

@czuczer: głowy nie dam ale rok temu o tej porze wyglądało to identycznie. Wtedy był jeszcze covid ale teraz? Teraz to każdy widzi co się dzieje z developerką
  • Odpowiedz
@europa no nie wiem. Kawałek dalej wszystko rośnie jak na drożdżach. Nie wiem kto jest tam developerem, bo średnio mnie to interesuje, ale może ktoś przestrzelił z ofertą i cała reszta
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 8
@europa: a tam nie było jakiejś inby, że deweloper chciał wpiąć całe osiedle do tej mini uliczki z boku Arkadii i jej właściciel wysłał chmarę papug żeby zablokować budowę?
  • Odpowiedz
@czuczer: no wiesz, to jest ogólnie piękna lokalizacja z torami z jednej strony, kawałek obok dworzec, ruchliwą ulicą z drugiej. Na górce i takie rzeczy schodziły, np. Burakowska kawałek dalej, ale teraz, takie miejscówki pierwsze obrywają
@Lonesome_road: wcale by mnie to nie zdziwiło. Nawet uliczkę już adekwatnie nazwali ;)
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@europa: z jednej strony prawda, z drugiej jeśli ktoś wziął mieszkanie od strony ogródków działkowych i zamierzał jeździć zbiorkomem to lokalizacja jest bombowa. Ale nie wyobrażam sobie próby wjechania/wyjechania z osiedla w godzinach szczytu, przecież te uliczki zesrają się a nie przyjmą tyle samochodów - i tu nie dziwię się Arkadii, że może kombinować jak uwalić tą budowę, bo nie będzie się dało tam dostać samochodem (
  • Odpowiedz
@europa: Nic sobie nie dam uciąć ale ostatnio na wykładzie prowadzący mowil ze cofnięto pozwolenie na budowe i developer dąży do polubownego rozwiazania umów z kupującymi. Pidobno poszło o jakas ulice, ktora jest własnością Arkadii a była kluczowa dla osiedla
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 8
@europa: Lokalizacja jest super, a bloki się nie budują, bo Arkadia poszła z nimi na noże, bo nie chcieli wybudować nowej ulicy i cały ruch puścić przez ulicę prywatną należąca do Arkadii. Później jeszcze się okazało, że garaże są nieprawidłowo wybudowane. No i tak sobie stoi :)
  • Odpowiedz
@europa: a czy ja dobrze kumam, że jeśli ktoś sobie wziął na takie mieszkanie kredyt, to teraz czekając na odbiór przez cały czas płaci odsetki??

Bo ja akurat już dwa mieszkania kupowałem pod hipotekę, ale jakoś zawsze udawało mi się tego uniknąć, znam jednak osoby które płaciły odsetki przez 2 lata czekając na odbiór
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@BHN_LLU: tak, a o co chodzi ( ͡° ͜ʖ ͡°) a tak serio to nie mam pojęcia ale najpewniej transze poszły do deva i bank nic do tego nie ma czy jest dziura w ziemi czy niedokończona inwestycja, cza płacić
  • Odpowiedz
  • 0
@europa bardzo mnie ciekawi teren obecnej arkadii, niegdyś był to teren chyba wojskowy, a na pewno była tam rozległa fabryka. Ciekawe jak że skażeniem gleby ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Krachu: tereny wojskowe były przy Powązkowskiej, tam gdzie teraz jest tzw. Młody Żoliborz. Zanim powstała Arkadia nie było tam nic, chaszcze. A po przeciwnej stronie, jeszcze trochę pamiętam, był garaż piętrowy. Ehh stare czasy. Mam znajomych, po 50, którzy od dzieciaka mieszkali na Muranowie i pamiętają jeszcze zabawy w nielicznych ruinach po getcie (a prawie nic tam nie zostało, poza kościołem w którym niemcy trzymali broń)
  • Odpowiedz
jak dla mnie osiedle 100% na najem krótkoterminowy. Idealne na abnb ale zamieszkać bym tam nie chciał

@europa: Jak dla Ciebie. Ja bym spokojnie mógł tam mieszkać w mieszkaniu z oknami na wschód (ogródki działkowe) lub północ (tory - lubię pociągi).

Ciekawe jak że skażeniem gleby ( ͡º ͜ʖ͡º

@Krachu: O tym nigdy nie myślałem, ale zastanawiam się czy pod tymi blokami kiedyś nie
  • Odpowiedz