Wpis z mikrobloga

Jak sobie myślę o świecie to dosłownie każde zjawisko i zachowanie ludzi potrafię jakoś połączyć z biologią, ewolucją i naturą. Tą naturą. Natura daje mi odpowiedź na pytanie o przyczyny wszystkiego.

Nie jestem pewien czy nie popełniam błędu w ocenie rzeczywistości takiego samego jak popełniali wszyscy ludzie wierzący tłumaczący rzeczy których nie rozumieją religią i różnymi bytami boskimi.
To wszystko jednak jest połączone w jedną spójną i logiczną całość, że ciężko mi sobie wyobrazić gdzie błąd mógłby w ogóle być.

#przegryw #blackpill #dickpill #przemysleniazdupy #gownowpis #natura
o.....i - Jak sobie myślę o świecie to dosłownie każde zjawisko i zachowanie ludzi po...

źródło: comment_16670888672WW0te90AR5e2rA0A6XrfK.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@olaf_wolominski no a czego się więcej spodziewać od ludzi, przecież pod biologicznym punktem jesteśmy zwierzętami, jemy, sramy, seximy się, jeden ma mniej to namawia drugiego do spisku, ego człowieka jest tak zaprojektowane że ciągle mu mało
  • Odpowiedz
@Szyszkalogin: Zwierzę nie potrafi samo z siebie zapanować nad sobą i całkowicie podlega instynktom w przeciwieństwie do człowieka. Jak zwierzę jest głodne i dasz mu jedzenie to zacznie jeść, a człowiek może zapanować nad głodem i nie jeść.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 9
@BrudnyTalerz:

Do czasu, jak człowiek jest naprawdę głodny, na skraju śmierci to nad niczym już zapanować nie może i jest gotów zjeść żywcem nawet swojego członka rodziny.

To, że nad czymś panujemy to często tylko nasze złudzenie i pierwotne instynkty wychodzą w sytuacjach krytycznych.
  • Odpowiedz