@unikalny4: po prostu zielonka z dwugodzinnym stażem jest mało wiarygodna. Powiedz co za firma, skąd, jaki stack technologiczny, ile doświadczenia i tak dalej ( ͡°͜ʖ͡°)
@unikalny4: Brutto czy netto - w sensie na rękę po podatkach zusach itp tyle zostaje? to bajka Ja bym tak porobił 3-4 lata a resztę przebujał się na podróżach po świecie z żoną
@masz_fajne_donice: "na rękę" zostaje około 60k (podatek ryczałtowy) - ale też zależy od miesiąca i kursu walut o ile to fajnie brzmi, że można przez 3-4 lata dużo odłożyć, nie jest tak łatwo - jednak trzeba wykonać pracę w dwóch miejscach + spora dawka stresu. Nie wiem czy da się to wytrzymać tak długo. Na razie mam dwa cele: spłacenie hipoteki (przy takich zarobkach szybko idzie ;) ) a potem
@unikalny4: heh ambitnie z tymi dwoma mieszkaniami - ale przy 60k realnie. Ja stresu z jednej pracy mam wystarczająco i mi się wątki mieszają ale te 35 na rękę mi wpada to też ujdzie ( ͡°͜ʖ͡°)
#programista30k #programista15k #programista50k #wygrywcontent
Są dwie firmy, a z racji tego, że żadna z firm nie byłaby zadowolona, że w tym samym czasie pracuję gdzie indziej to tutaj bez szczegółów
usa
@muchatse: nie, a co?
@unikalny4: Brutto czy netto - w sensie na rękę po podatkach zusach itp tyle zostaje? to bajka
Ja bym tak porobił 3-4 lata a resztę przebujał się na podróżach po świecie z żoną
o ile to fajnie brzmi, że można przez 3-4 lata dużo odłożyć, nie jest tak łatwo - jednak trzeba wykonać pracę w dwóch miejscach + spora dawka stresu. Nie wiem czy da się to wytrzymać tak długo. Na razie mam dwa cele: spłacenie hipoteki (przy takich zarobkach szybko idzie ;) ) a potem