Wpis z mikrobloga

Nie śledziłem cen, więc nie bijcie.
Czy iPhone 13 Pro Max znacząco podrożał od wakacji?
Ceneo podaje najniższą cenę w historii 5199, a obecnie 6499 i w ogóle kiepska dostępność.

Skąd to? Te 14 takie badziewne, że ludzie się na 13 rzucili?

#iphone
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LucaJune: 13 Pro zostały wycofane wraz z premierą tegorocznych modeli. Dodatkowo wycena zwykłych 14 sprawiła, że ludzie woleli kupić starszego Pro co odbiło się na szybszej sprzedaży tych telefonów. Jeżeli coś zostało po prostu ma wyższą cenę a może ktoś się skusi.

No ale jestem tylko wykopkom. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@LucaJune: no PLN/$ w górę, więc nowe ceny są wyższe po przeliczeniu, automatycznie ludzie wykupują starsze modele, a sklepy podnoszą ich ceny żeby zarobić. 14 też po cenie producenta nie idzie aktualnie bo jest problem z dostępnością. Popyt/podaż : / i jeszcze ten kurs dolara zrobiły swoje.
  • Odpowiedz
@LucaJune: 13 Pro już nie jest oficjalnie sprzedawana przez Apple, ceny 14 Pro przez kurs $ poszły zdecydowanie w górę. Dodatkowo apple przy okazji wprowadzania nowych modeli urządzeń, aktualizuje ceny poprzednich modeli, które zostają w sprzedaży. Tyle, że znów przez kurs $, te w tym roku zamiast tracić na wartości, stały się droższe.
  • Odpowiedz
@LucaJune: ja chciałem kupić 13 pro max. Ale myślę poczekam do premiery 14 i wtedy się zdecyduje. To był błąd. Jeszcze godzinę przed premierą można było kupić 13 pro max za około 5000zl na allegro, po premierze już najtańszy na allegro był za 5600
  • Odpowiedz
@LucaJune: Podstawowa 14 to w zasadzie 13 z bardzo kosmetycznymi różnicami. Więc bardziej opłacalnym wyborem teoretycznie jest ustrzelenie 13 Pro bądź Pro max.
  • Odpowiedz