Aktywne Wpisy
gymw8nhnzd +105
Nie mam juz pojęcia co robić... pisałem ostatnio o kłótniach z różowym (głównym motywem była adopcja psa, którego nie chce) i za waszymi poradami dałem ultimatum, albo ja albo pies... Nigdy nie widziałem jej takiej rozjuszonej, krzyki płacz wręcz histeria, próbowałem ja uspokoić ale nie dało rady, jak zaczęła się juz na mnie rzucać z rękoma to próbowałem ja przytrzymać za ręce, ale się wyrwała i w końcu rzuciła mnie
WielkiNos +95
Dobra wiadomość. Kuchnia Polska zajęła 11 miejsce w światowym rankingu najlepszych kuchni świata.
#kuchnia #jedzenie #swiat #ciekawostki #konkurs
#kuchnia #jedzenie #swiat #ciekawostki #konkurs
Jakie mam doświadczenie? 4 miesiące intensywnej nauki blendera z czego Ostatnie kilka tygodni uważam za przełomowe.
Dobrze się czuję w modelowaniu, sculpcie. Potrafię zrobić low poly i dobrze wypalić na nim detale z HP w Substance Painterze. Ogarniam podstawy UV i pracuje z UVPackmasterem, TexTools i UVSquares. Wiem mniej więcej jak trisować cały obiekt,żeby nie było potem artefaktów. Ogarniam w Substance Painterze maski,generatory. No,ale nie mam doświadczenia z przenoszeniem swoich prac do gry a zależy mi na tym.
#gamedev #unity #unrealengine #ue4 #ue5 #blender #gry #grafika3d #3d #grafika
Z uwagi na staż nie zdążyłem zbudować portfolio i mam tylko jedną pracę
@wlodi0412: wpakowanie do jednej tekstury OcclusionMetallicRoughness pod kolejne kanały RGB
ale @Szumny: raczej chodziło o ORM (bo pakowanie roughness w blue zamist w green ma mniej sensu) czyli OcclusionRoughnessMetallic
Tldr. Przy eksporcie z paintera wybierasz Template Unreal, albo tworzysz własny template z ORM.