Wpis z mikrobloga

Nie mam juz pojęcia co robić...
W zeszłym roku kupiłem mieszkanie z programu BK2, cale 27m2 (tak, wiem ze zaraz powiecie ze klitka, ale po wyprowadzce z akademika to i tak duży przeskok). Spoko kawalerka za nie najgorsza cenę, zreszta nie można było wybrzydzać bo wszystko schodziło na pniu. Wracając do tematu, wprowadziła się do mnie dziewczyna (tez z akademika), z która jestem juz kilka lat i planujemy wspólna przyszłość i w pewnym momencie ślub. Wszystko było fajnie przez prawie rok, aż nagle uznała ze ona musi adoptować psa bo zawsze miała w domu i to jej marzenie od wielu lat po wyprowadzce z domu rodzinnego. Od tygodni się o to kłócimy, nie przemawiają do niej argumenty ze mieszkanie w bloku, które i tak juz jest małe nawet na nasza dwójkę a ona jeszcze do tego chce wziąć psa (żeby to jeszcze był jakiś york, ale uwzięła się na border collie), z tego co wyczytałem to ta rasa potrafi zrobić rozwałkę w domu i nie wiem czy jestem na to gotowy. W pewnym momencie kłótni powiedziała nawet, ze jak się nie zgodzę na jej marzenie/psa to musi się zastanowić nad wyprowadzka na swoje...
Z jednej strony nie chce stracić dziewczyny, a z drugiej nie chce tego psa.

#zwiazki #logikarozowychpaskow #psy #zwierzeta #mieszkanie
  • 65
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@gymw8nhnzd Kup jej kota, może zaadoptuje lub zrób dzieciaka. Generalnie masz przechlapane bo pójdziesz pewnie na drugi tor względem dodatkowego członka rodziny, ale tak to już z babami jest...
  • Odpowiedz
  • 1
gdzie są border collie do adopcji? Ten pies to rasowiec za kilka tysięcy złotych

@bohun21: jakas jej kolezanka, ktora pracuje w schronisku czy czymś takim dala jej znać ze będzie taki pies z jakiejś rodziny która się nim nie potrafiła zajmować za darmo do adopcji
  • Odpowiedz
@bohun21: w c--j ich trafia do schroniska bo ludzie się na insta naogladaja jakie to mądre psy, a później się okazuje ze jak nie umiesz się nim zająć i go wychować to Ci zycie r---------a.

@gymw8nhnzd: nie ma problemu z psem na takim metrażu bo większość ras i tak spi po 16h i jeden długi spacer dziennie im wystarczy. Do tego trening jakichś sztuczek żeby go zmęczyć psychicznie
  • Odpowiedz
@gymw8nhnzd: Border nie robi bałaganu, ale wymaga dużo pracy z nim i dużo ruchu. Same poranno wieczorne spacery to za mała. Potrzebuje wybiegać się. To jest pies pasterski i rasa pracująca. Typowy zadaniowiec. Gdy nie dopilnujesz, padnie z wysiłku, ale zadanie wykona.
  • Odpowiedz
@gymw8nhnzd:

Minimalne wymiary kojców dla psów wynoszą odpowiednio: pies mający poniżej 50 cm w kłębie – kojec nie mniejszy niż 9 m²; pies mający 51-65 cm w kłębie – kojec nie mniejszy niż 12 m²; pies mający powyżej 65 cm w kłębie – kojec nie mniejszy niż 15 m².

Jesteś gotów oddać jakieś 50% przestrzeni mieszkania dla psa ( ͡° ͜ʖ ͡°)?
  • Odpowiedz
@gymw8nhnzd: Branie Border Collie, bo "tak" to jest mega głupota. Psy dla doświadczonych właścicieli z dużą ilością czasu dla psa i cierpliwością. To jest pies pracujący, który wymaga szkolenia i mnóstwa ruchu.
  • Odpowiedz