Aktywne Wpisy

a_maze +132
salo91 +84
Ten kraj to mem, a raczej jego obywatele...
Mój wujek robi na stawce minimalnej 10-11 godzin dziennie, nawet w soboty. W sumie to robi poniżej minimalnej, bo nie są mu wypłacane nadgodziny według kodeksu pracy. Przy okazji chłop zajechał sobie zdrowie, bo szef krzywo patrzył na L4, więc nie brał, a w sobotę też do lekarza nie pójdzie, bo praca. No i o dziwo chłop dostaje furii jak widzi Zandberga, czy kogokolwiek postulującego
Mój wujek robi na stawce minimalnej 10-11 godzin dziennie, nawet w soboty. W sumie to robi poniżej minimalnej, bo nie są mu wypłacane nadgodziny według kodeksu pracy. Przy okazji chłop zajechał sobie zdrowie, bo szef krzywo patrzył na L4, więc nie brał, a w sobotę też do lekarza nie pójdzie, bo praca. No i o dziwo chłop dostaje furii jak widzi Zandberga, czy kogokolwiek postulującego
źródło: 1000032446
Pobierz

![Jak się pisało programy w asemblerze [Adam Śmiałek]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/bc6ae034aa2a0267de3b38a938df3f82c1ac7cabb537a675b1ad0b031f3c12ce,q80.jpg)

A rowerzyści i tak będą jeździć jak im wygodnie raz chodnikiem a gdy będzie czerwone to drogą
#wroclaw
źródło: comment_1666566207wNr2TLblg3uhUyvTFxk3Yk.jpg
Pobierz@LaHamTen: Ja jeździłem, ale jak ją usuną to nie będę miał z
@LaHamTen: jeżdżę codziennie kilka razy, jeśli jadę od św. Mikołaja.
Ma zostać, nie wyobrażam sobie, by zjeżdżać w dół, manewrować miedzy ludźmi i potem znów podjeżdżać. Strata czasu.
Jak ktoś nie ma jaj, by wjeżdżać pasem ruchu między ciężarówkę a autobus MPK, to niech wyprowadzi się z miejsca z Wrocławia, to nie miejsce dla niego ( ͡° ͜ʖ
Jak najbardziej chodzi tutaj o ludzi którzy nie pojadą tamtędy bo zabrudzą sztycę i korbę na brązowo.
Tak , faktycznie, tam jest jednokierunkowa.
@LaHamTen To nie musi być legnicka nawet. Do zabrudzenia sztycy starcza arkady / Capitol wielu. A najlepsze że część cyrku sami rowerzyści robią wyprzedzać się tam z dwóch stron na skrzyżowaniu bo przecież nie pojedzie kawałka ciut wolniej.
@donmateok: akurat to nie jest problem ścieżki tylko psychopatów za kierownicą autobusu. Nie zlicze przypadków kiedy, jadąc prawym pasem na wprost, mając po prawej pas do skrętu w prawo, wyprzedza mnie przegubowy autobus i jak tylko minie mnie szoferka gość daje kierunek prawo i zaczyna zmieniać pas do skrętu w prawo
@Darth_Gohan: miasto nie jest z gumy, niech robią cokolwiek
Powiedz mi po co robić coś na o------l?
Tak jest właśnie na Legnickiej, tylko bydło za kółkiem zobaczy kawałek prostej (tak z 20% wszystkich kierowców), już gaz do dechy, jakby w Le Mans startowali.
Pisze gdzieś że pasy dla rowerów to zło?
Źle zrobione pasy to problem dla wszystkich. Nie powinno być tak że ludzie się boją jechać pasem dla rowerów.
@Darth_Gohan: I co proponujesz? Zabrać cały pas kierowcom i zrobić wypasiony pas rowerowy? Czy zabrać
@Darth_Gohan: miasto jest samochodowe, bo jest pierdyliard samochodów, nie dlatego, że miasto ma politykę samochodową. W rzeczy samej to miasto nie ma żadnej poważnej polityki transportowej. Na pewno nie jest rowerowe, bo wbrew zapowiedziom drastycznie obcięto budżet rowerowy już któryś rok z rzędu.