wykop jest generalnie tak opóźniony i mają tak w ten śmiecioportal w------e że w profilu można sobie podać numer gg, skype i jakiegoś jabbera o którym nikt nigdy nie słyszał a nie ma opcji podania discorda na przykład xD
@2906518: tlen to nie było coś jak ten jabber? W sensie z tlena i potem aqq korzystałem i mi się z tym jabber kojarzy w jakiś sposób, ale nie jestem pewien czy słusznie xd
Jabber to inna nazwa na protokół XMPP, jest też komunikator od Cisco zawierający Jabber w nazwie i strona jabber.org która pozwalała założyć konto XMPP.
Aqq wspomniane przez @Shatter to klient XMPP (może miał też inne funkcje, nie pamiętam xd) którym można się było połączyć do różnych
@plusujemny: ale ja pamiętam, że coś kiedyś z tym jabberem robiłem (bo kolega mi powiedział o czymś takim) i po jednym dniu wywaliłem. Tylko, że to było ze 20 lat temu i już nie pamiętam dokładnie.
@Raisei-chan: już od kilku lat widać upadek serwisu widać to po brakuaktualizacji oraz 0 aktywność ze strony moderacji/administracji. Jestem tu już 10lat i pamiętam że kiedyś administracja się więcej udzielała, nawet posty m___b się pojawiały na mirko
Jak to możliwe, że nagle wsrod Polaków tak zmieniła się narracja w stosunku do islamu? Izrael, który trzyma za mordę i robi porządki z islamskimi ekstremistami największym wrogiem Polaków, którzy jeszcze 5 lat temu dumnie nosili bluzy i koszulki stop islamizacji Europy. Beka #izrael #iran
@Raisei-chan: Chyba „nikt nowy w Internecie”. Co nie zmienia faktu, że Wykop to przeterminowany dowcip, a Jabber to skamielina.
Jabber to inna nazwa na protokół XMPP, jest też komunikator od Cisco zawierający Jabber w nazwie i strona jabber.org która pozwalała założyć konto XMPP.
Aqq wspomniane przez @Shatter to klient XMPP (może miał też inne funkcje, nie pamiętam xd) którym można się było połączyć do różnych
Komentarz usunięty przez autora
Jestem tu już 10lat i pamiętam że kiedyś administracja się więcej udzielała, nawet posty m___b się pojawiały na mirko