Aktywne Wpisy

MonazoPL +79
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
To OSTATNI MOMENT, by skorzystać z kozackiej oferty od banku Citi Handlowy – za zamówienie karty kredytowej (która może Cię kosztować okrągłe 0
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
To OSTATNI MOMENT, by skorzystać z kozackiej oferty od banku Citi Handlowy – za zamówienie karty kredytowej (która może Cię kosztować okrągłe 0
źródło: Dyson mniej niz 20 sztuk
Pobierz
sikpi +4
Do bazy 200km, zasięgu 150km - dojadę czy nie dojadę? Dziad mówi że dojadę, ja myślę że nie i nawet chciałbym nie dojechać xD miałby za te swoje wyliczenia co do kilometra
#zycietruckera
#zycietruckera
źródło: 1000019039
PobierzDojadę?
- Tak 24.7% (39)
- Nie 75.3% (119)

@PiotrFr
Normalnie u notariusza ustalacie warunki i tyle.
Jedynie wkład własny jest zmartwieniem (chociaż to można próbować w banku).
A zabezpieczeniem jest właśnie ten wklad, bo mimo że zostajesz właścicielem nieruchomości to, gdy przestaniesz płacić można to cofnąć
Taką nieruchomość można od razu wynająć i będzie pokrywać z lekką nawiązką koszty związane ze spłatą.
Ale
To troche wyglada jak hipotek udzielana prywatnie.
PS. Chciałbym za jakiś rok sprzedać auto ale nie chce/ nie moge przestać byc jegoi własicielem. Czy ktoś wie czy Polsce moge komuś sprzedac coś w leasing osoba
OP pisze, że taka nieruchomość przechodzi w Francji odrazu na własność i do tego się nie odniosłem. Nie wierzę w to. Jeśli w świetle prawa przechodzi na własność odrazu po wpłacie 30% to może już przestać spłacać i nic mu nie zrobią. Najprawdopodobniej nie przechodzi na własność odrazu i kupujący jest sprawdzany, poniosła go fantazja.
Tutaj już odleciał:
Taa, banki dały się wykosić z lukreatywnego biznesu, a ludzie sprzedają ratalnie swoje nieruchomości na tańszych zasadach niż instytucje finansowe, w dodatku nie sprawdzają zarobków i poziom zadłużenia kupującego. #takbylo
Kto jest stratny? To co wpłacisz ci przepadnie plus stracisz nieruchomość
Tak to wygląda ale wszystko zależy od warunków w
Nie mam pojęcia ale się wypowiem xD
Tak, przechodzi. Czyli nią rozporządzasz i ponosisz związane
Tak, odwrócenie hipoteki nie istnieją przecież xD
Jak nie mam o czymś zielonego pojęcia to się nie wypowiadam
Sam teraz szukam czegoś ciekawego niedaleko mnie
Wypadałoby abyś podlinkował te kłamstwa bo kilka minut w google mi zajęło sprawdzenie tego, że to niepopularna metoda sprzedaży nieruchomości i jakaś nisza (zupełnie jak w Polsce), w dodatku obarczona dużym ryzykiem oszustwa.
@dnO_Oceanu: a mowa jest o Francji czy Polsce? Dlaczego z taką pewnością bez żadnej wiedzy w tym temacie piszesz "nie inaczej jest pewnie w Francji". Ale chłopski rozum, czasem warto się po prostu przyznać do niewiedzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chyba nie umiesz w google bo po ilości ogłoszeń widzę coś innego
Dobry jesteś manipulant. Cały czas pisze, że takie coś istnieje, ale to spora nisza z dużym ryzykiem i napewno nie jest tak jak pisałeś: