Wpis z mikrobloga

Seba wziął swojego pieska do samochodu i na pełnej petardzie czołowo w drzewo. Zabił i siebie, i psa. "Angelika to wszystko twoja wina". Kolejne "+1" do statystyki, 1 z 5000 facetów, który strzeli samobója w tym roku.

Teraz na facebooku setki komentarzy, że "jak to mozliwe", "szkoda, że nie można mu było pomóc", "powinien...", a tak naprawdę nikt żadnemu facetowi nie pomoże. Co więcej - kobiety go tylko zgnoją. "Facet jesteś czy baba", "Weź się w garść", "Nie bądź cipą...".

Wbrew pozorom Mariusz Lepak podejmując decyzję o samobójstwie zrobił najlepszą rzecz jaką mógł zrobić - włączył live stream na Facebooku. Gdyby nie to - nikt o jego śmierci nawet by nie usłyszał, a tak - mówi o tym cała Polska.

Każdy z tych 5000 facetów, którzy decydują się na #samobojstwo , powinien włączyć live, może gdyby było rocznie 5000 takich live-streamów - 13 samobójstw dziennie - może wtedy w naszym kartonowym kraju wreszcie by się coś zmieniło w zakresie psychologicznej opieki zdrowotnej, w zakresie #depresja i świadomości tego co się dzieje...

Tylko chyba p0lkom raczej nie byłoby to na rękę, gdyby okazywało się, że pewnie z 2k-3k... a może nawet 4k facetów rocznie postanawia się zabić przez zdradę żony czy dziewczyny.

Kobiety, czemu wy zdradzacie swoich facetów?

#psychologia #psychiatria #zdrada
ziuaxa - Seba wziął swojego pieska do samochodu i na pełnej petardzie czołowo w drzew...

źródło: comment_1666274870ZJx5xhSJYTytXrPafBSDGY.jpg

Pobierz
  • 183
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Fundusz alimentacyjny i alimenty s

@Filipterka25: A gdzie ja piszę, że te wszystkie zasiłki dostają na raz? Dostają z 5 - 6 tych zasiłków. Tamten pisałe, że to jakiś absurd twierdzić, że w Polsce są tłuste zasiłeczki.

Podaj, jakie "tłuste" zasiłeczki jest w stanie wyciągnąć niepracujący rodzic

Przyznaj że sama jesteś samotną madką zasiłkową. Jakoś masz sporo wolnego czasu, że tak śledzisz moje komentarze sprzed kilku dni nawet.
  • Odpowiedz
Dostają z 5 - 6 tych zasiłków.

@7160: Jak już to całe 500 zeta na bombelka i ew. do ok. 1000 złotych z alimentów. Jak kurde żyjesz za takie oszałamiające kwoty to jest to wręcz zabawne xD
  • Odpowiedz
@Filipterka25: Kobieto - a nie dostałaś mieszkania komunalenego? Rodzinnego nie dostajesz? Zasiłków celowych tez nie? Ani wyprawki 300 +? Kosiniakowe ominęło? Za mało widocznie się - jak wy to mawiacie - wystarałaś.
  • Odpowiedz
Kobieto

@7160: Fascynuje mnie twoje upośledzenie umysłowe, że nie rozpoznajesz kolorka paska pod nickiem, nie mówiąc o samym nicku tj. jego rodzaju.

a nie dostałaś mieszkania
  • Odpowiedz
@7160: ale podliczmy.

Mamy dziecko. Tłuste w twojej opinii zasiłki, jakie dostanie się w Polsce na dziecko to (warunek: w praktyce nie zarabiamy nic oraz nie mamy zasiłku dla bezrobotnych):

w pierwszym roku życia
  • Odpowiedz
Gdzie dają?

@Filipterka25: Filipterko - dają w Urzędzie Miasta - zapisz się, i po 5 - 8 latach dostajesz. Patusy nazywaja to "wystaraniem się" o mieszkanie.

obawiam że cierpisz
  • Odpowiedz
Filipterko - dają w Urzędzie Miasta - zapisz się, i po 5 - 8 latach dostajesz.

@7160: Przy warunkach praktycznego braku dochodu i o ile miasto to zadupie w Polsce Z, że sa jakiekolwiek mieszkania komunalne.

iałaś mi przelewać co miesiąc 500zł -
  • Odpowiedz
Czyli już nie 2095?

@7160: 2095 miesięcznie, 25140rocznie. Ogarniasz to, prawda?

A dla ciebie 500 zł to astronomiczna kwota, że nie chcesz mi co miesiąc tyle przelewać?
  • Odpowiedz
w pierwszym roku życia dziecka:

- 1000 złotych kosiniakowego,

- 500+

- 95 złotych rodzinnego.

- do 500 z FA,
  • Odpowiedz
Ty chyba nie ogarniasz.

@7160: 1000+500+95+500=2095. Nie moja wina że nie ogarniasz prostej matematyki.

Akurat to chyba oddali do użytku nowy blok komunalny (tak mi sie zdaje, że to o to chodzi, bo w mediach się
  • Odpowiedz
1000+500+95+500=2095

@Filipterka25: Dziecino - to kwota miesięcznego zasiłku ( zapewne zaradna baba wydusiłaby więcej). A nie rocznego.

Przemyśl to a na pewno
  • Odpowiedz
a dziś dostają o wiele mniej niż minimalna

@7160: Czyli że albo robili na czarno, albo pracowali ekstremalnie krótko. Doczytaj co to jest ta najniższa emerytura, bo robisz z siebie debila xD

Dzieciaku - 600 zł to kosztuje prywatna
  • Odpowiedz
I tak mogłem policzyć 8 lat - bo tyle jest obowiązkowe.

@7160: xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Przecież ty nie masz bladego pojęcia jak się żyje w Polsce. Obowiązkowa edukacja to 11 lat, do 18 roku życia. To czy uczęń przez te 11 lat będzie robił po trzy klasy w rok czy 11 lat przekibluje w pierwszej klasie podstaówki nie ma znaczenia dla wysokości kosztów i czasu trwaniaa edukacji.

Pierwotnie myślałem że jestes robiącym
  • Odpowiedz
@Filipterka25: Głupiś. Zauważ, że wszystkie twoje tezy poległy. Mówisz
- nie ma zasiłków - no jednak sa
- więcej szkoła kosztował niż ty podatków zapłacisz - policzyłeś astronomiczne czesne - mimo to okazało się, że minimalnej zapłacę większy podatek
- jakieś wyliczenia astronomicznych emerytur pod palmami - gdy każdy wie, że będą głodowe

Po prostu bredzisz i weź więcej do mnie nie pisz. Zawsze się jarasz moimi wpisami a ja
  • Odpowiedz
- nie ma zasiłków - no jednak sa

@7160: Maksymalnie 2100 miesięcznie przez jeden rok, no szał xD potem maksymalnie 1400 z hakiem, jak się dosłownie nic nie robi

TŁUSTA KASA
  • Odpowiedz