Wpis z mikrobloga

Za czasów studenckich moim głównym pożywieniem była 1kg lazania z biedry za 8.99 zł.

No i jadłem 1-1.5 takiej dziennie i praktycznie nic poza tym. Kupowałem zawsze na zapas 8-10 sztuk.

Po pewnym czasie zaczęła smakować jakoś kwaśno, smutny byłem, że zepsuli coś w składzie ale dalej ją kupowałem i jadłem.

Po miesiącu okazało się, że moja lodówka nie działała i #!$%@?łem zepsute lazanie XD

#jedzenie #studbaza #lazania
WolfSky - Za czasów studenckich moim głównym pożywieniem była 1kg lazania z biedry za...

źródło: comment_16661922316ZqfdSgAn7r2bfKbpejnBm.jpg

Pobierz
  • 99
  • Odpowiedz
Pewnie jakbyś się obudził kiedyś w innym kraju to tez byś się nie zczail ze fos nie gra xD sraki nie miałeś po tym? @BrockLanders: to raczej kwestia lenistwa a nie chęci oszczędzenia.
  • Odpowiedz
Ja w ogóle przestałem kupować w biedonce - lodówki to masakra, co chwilę coś zepsutego. Podejrzewam, ze na niechlodzonym magazynie stoi godzinami zanim ktoś załaduje.
  • Odpowiedz
ciekawe, bo ten sos faktycznie zaczął smakować kwaskowato

@Kevcio: bo lodówka w biedrze też jest zepsuta ¯\_(ツ)_/¯
Zresztą oni tam nie wiedzą, co to jest ciąg chłodniczy.
  • Odpowiedz
@WolfSky: jak kupuje puszki rybne to wrzucam je do szafy i dopiero jak którąś otworzę to wkładam do lodówki. No i kiedyś tak samo zrobiłem ze śledziami w słoiku - przyniosłem ze sklepu i do szafki. Po kilkunastu dniach (albo więcej) otwieram te śledzie i zaczynam jeść. Hmm, chyba dali więcej octu, czy coś, bo nie smakują jak zawsze. Dopiero po chwili zajarzyłem, że słoiki ze śledziami w sklepie stoją w
  • Odpowiedz
bo ten sos faktycznie zaczął smakować kwaskowato

@Kevcio: a t akurat zepsute lodowki biedronkowe tez sie nacialem tak kilka razy
ddatkowo czesto waża one z opakowaniem 950g wiec polecam wazyc przed zakupem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@WolfSky: Ja to jak miałem COVID najtin i faktycznie smaku nie miałem sam w chacie 2 tyg święta byli i tylko ta lazanja smaku 0 zygalem cała noc chyba zepsuta ale historia co
  • Odpowiedz
zaczęła smakować jakoś kwaśno

@WolfSky: też raz tak kiedyś miałem, zraziłem się po tym na kilka miesięcy, ale potem zacząłem normalnie jeść i do dziś smakuje w porządku - lodówkę mam ok, więc pewnie trafiłem na jakiś słaby egzemplarz, może w sklepie źle przechowywali czy coś
  • Odpowiedz