Aktywne Wpisy
pieknylowca +160
Przydupaska +7
Jak opanować nerwy podczas egzaminu na prawo jazdy? Zdaję już chyba setny raz i ciągle się stresuję. Ręce na kierownicy latają, lewa noga też żyje swoim życiem:/ Przez to wszystko nie jestem w stanie zrobić jakiegokolwiek precyzyjnego manewru. Każdy egzamin kończy się porażką i mimowolnymi wymiotami (raz nawet nie zdążyłam dobiec do toalety w Wordzie. Pomocy!
#prawojazdy #pomocy #pytanie #kiciochpyta
#prawojazdy #pomocy #pytanie #kiciochpyta
#ps4 #ps5 #sony #playstation #callofduty #xbox #gamepass
Mało co mnie #!$%@? jak to traktowanie xboxa, części trzeciego największego korpo na świecie jako jakiegoś underdoga i samarytanina bo dał parę gierek za 4 zł na miesiąc. To jest dumping cenowy, nic innego, Sony nie stać na licytowanie się z MSem więc chroni swoją pozycje rynkową w inny sposób. A że kieszeń gracza
@Medonix: dokładnie to samo można powiedzieć w kierunku MSu, najważniejsze żeby sąsiad miał gorzej, więc kupujemy wydawców żeby konkurencję odciąć od ich gier, na to pieniądze są, a na tworzenie własnych gier to nie ma. Podniesienie cen jedynie trochę mniej pasuje, bo MS jednak promuje abonament, a nie gry jako
Ms kupując wydawcę dodaje gry do gamepassa. Więc gracz Microsoftu tym zyskuje. Sony płacąc aby call od duty nie było w gamepass nic dla swoich graczy nie robi, robi tylko "gorzej sąsiadowi".
A co do cen w tym przypadku nie chce mi się ciągnąć rozmowy kto jak podnosi, poprostu Sony wiecznie mówi jak to droga
@Medonix: skąd taki wniosek? Może dzięki temu Sony ma umowę np. na ekskluzywny tryb w CODzie czy coś innego, dzięki czemu gracze PSa coś jednak zyskują?
1.Xbox przejmuje wydawcę - tracą gracze Sony (możliwy brak gier na tej platformie, podkreślam sowo możliwy bo nie wiadomo czy ms wogole zabierze jakieś IP z konsol Sony) zyskują gracze Microsoftu bo gry są w abonamencie gamepass i pewnie jeszcze jakieś bajery bedą jak tryby gry itp.
2.Sony płaci za brak gier
@Medonix: raczej na zasadzie: płacimy za ekskluzywny tryb, ale w zamian blokujemy możliwość gry w abonamencie. Co do blokady, no to tak jak Makaron wyżej napisał, Sony się broni
@BezKrakaNiePograszMakaroniarzu: nie no, nazywanie dumpingiem ceny promocyjnej/retencyjnej danej usługi ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■ Przecież 4 zł to nie jest RSP Game Passa, więc po co w ogóle jej używać w dyskusji?
@Jestemkoksupotezny: na Xboxie. Na PSie masz 1 wersję gry, wersję PS4 i tyle. XSX dostało natywną wersję, PS5 nie.
@Jestemkoksupotezny: i w tych grach zazwyczaj masz opcję autopopa, zaczynasz na PS4, chcesz się przesiąść na PS5 to przenosisz save, razem z osiągnięciami i możesz kontynuować na PS5. Psychonauts takiej
Komentarz usunięty przez autora
@Jestemkoksupotezny: jasne ( ͡° ͜ʖ ͡°) nie wiem czemu się wypierasz swojej tożsamości
@Jestemkoksupotezny: jasne masterku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Jestemkoksupotezny: syndrom wyparcia mocny widzę. Wróć tam gdzie byłeś zanim multi zrobiłeś.
@Cinkito: Nawet nie tego samego, bo Spider Man od Activision był oparty na filmach Sama Raimiego, które fabularnie są w innym uniwersum niż komiksowy Spider Man czy gra od Sony.
No ale tytuł się zgadza, więc dla kl0ckarzy to to samo i złe Sony zabrało.
@BezKrakaNiePograszMakaroniarzu: Mało tego - Microsoft już miał w swojej przeszłości procesy antymonopolowe. Łudzenie się, że nie będzie wykorzystywał swojej dominującej pozycji na rynku to po prostu XD.
@Jestemkoksupotezny: raczej jedyne, nie pierwsze. Poprzednie 2 kojarzymy wszyscy, jedno usunięte, drugie zbanowane.
@Jestemkoksupotezny: i wszystkie te osoby (mnie, Ryszarda, dzeksona, grevena, nawet stinkiego), było bardzo łatwo po nicku na PSN i sprawdzić w co
Na szczęście CMA i inne poważne instytucje finansowe mają w dupie wasze biadolenie i do tematu przejęcia ABK podchodzą analitycznie a nie na zasadzie "hehe #!$%@?ć soniarzom hehe".
@Jestemkoksupotezny: to ogrywasz cały czy od kilku dni? Marny z ciebie kłamczuszek ( ͡° ͜ʖ ͡°
@Jestemkoksupotezny: xDDDD
Co do wagi na Xboxie to może tak być. Ogólnie jestem skłonny uwierzyć, że to zaproszenie dostałeś nawet i baw się dobrze, bzdurą jest, że grasz od kilku dni.
Wtedy nie musiałbym kupować God of War Ragnarok za 250zł i potem sprzedawać ze stratą 10zł/20zł tylko ściągnął bym sobie z torrentów. Tak jak to robię z grami Microsoftu.
Działanie "dla graczy" nie oznacza bezpośredniego robienia czegoś dla graczy. Często działanie "dla klienta" nie jest nawet związane z dobrą wolą jakiejś firmy.
Działania Sony można oceniać różnie, działania Sony w walce z monopolistycznymi praktykami Microsoftu są w 100% dla graczy, nawet jeżeli cała sterta baranów tego nie rozumie, bo chodzi o to, żeby istniała konkurencja napędzająca rynek.
Sony ciągnie w swoją stronę, żeby zarabiać. Taki jest
A tak serio to coś w tym jest jak patrzę na niektóre argumenty kl0ckarzy. Microsoft dobry i chce by wszyscy gracze mieli jak najlepiej, mogli grać we wszystko i ogólnie chce sobie odejmować od ust i graczom oddawać, a złe Sony tylko przeszkadza bo chce dymać graczy. No jakbym widział argumenty pisowców w stylu,