Witam, jako że niedługo będę musiał skorzystać z Lotniska we Wrocławiu , jako że odlot będę miał o 5:30 a we wrocławiu będę około 00:30 na dworcu, czy ktoś powie mi jak się sprawuje poczekalnia na tym dworcu kiedyś miałem przyjemność siedzieć za dnia i nie było najgorzej, a jak się ma ten temat w nocy w zimie czy warunki będą dantejskie czy jakoś wytrzymam te kilka godzin, lub czy gdzieś w okolicy dworca usiąde coś zjeść ewentualnie wypić browarka w jakimś lokalu, ewentualnie jak wyglądą sprawa na lotnisku czy jest możliwość przyjechać około 1-2 w nocy i tam przeczekać? #wroclaw
@Szwagier1999: Dawno nie widziałem tak długiego zdania ( ͡°͜ʖ͡°)
Generalnie na lotnisku jest dużo bezpieczniej niż na dworcu. Niby PKP pilnuje, żeby nie było meneli (jest o niebo lepiej niż 15 lat temu), ale mimo wszystko nie zawsze się udaje ( ͡°͜ʖ͡°) Koło dworca PKP jest ul. Bogusławskiego z szeregiem knajpek, ale one w większości otwarte do 1
Radio Taxi Wrocław ZTP - Tel: 19622, na godzine zamawiasz i będzie elegancko na czas, zamawiasz "spod postoju koło poczty dworca pkp" stawiam opłata 50zł ale warto dla spokoju ducha i lekkiego transferu
@EmcePomidor2: @Szwagier1999: ja bym brał autobus głównie po to, żeby więcej czasu zajął dojazd. Można pooglądać co tam się dzieje za oknem zamiast siedzieć na lotnisku.
ewentualnie jak wyglądą sprawa na lotnisku czy jest możliwość przyjechać około 1-2 w nocy i tam przeczekać
@Szwagier1999: w nocy jest tam od cholery ludzi którzy tam śpią czy czekają. Praktycznie większość ławeczek jest pozajmowana. W razie co masz tam miejsce by telefon podładować, masz automaty z kawą, masz generalnie luz w miarę i sensowne warunki.
#wroclaw
Generalnie na lotnisku jest dużo bezpieczniej niż na dworcu. Niby PKP pilnuje, żeby nie było meneli (jest o niebo lepiej niż 15 lat temu), ale mimo wszystko nie zawsze się udaje ( ͡° ͜ʖ ͡°) Koło dworca PKP jest ul. Bogusławskiego z szeregiem knajpek, ale one w większości otwarte do 1
Radio Taxi Wrocław ZTP - Tel: 19622, na godzine zamawiasz i będzie elegancko na czas, zamawiasz "spod postoju koło poczty dworca pkp" stawiam opłata 50zł ale warto dla spokoju ducha i lekkiego transferu
ew uber
@EmcePomidor2: @Szwagier1999: ja bym brał autobus głównie po to, żeby więcej czasu zajął dojazd. Można pooglądać co tam się dzieje za oknem zamiast siedzieć na lotnisku.
Komentarz usunięty przez autora
@Wozyack: przecież jest bezpośredni autobus jeżdżący także w nocy 106/206
@Szwagier1999: w nocy jest tam od cholery ludzi którzy tam śpią czy czekają. Praktycznie większość ławeczek jest pozajmowana. W razie co masz tam miejsce by telefon podładować, masz automaty z kawą, masz generalnie luz w miarę i sensowne warunki.
@SerTrapistow: A to jest jakiś obowiązek korzystania z nocnych? Z resztą, sumienie nie pozwala mi polecać wrocławskich linii nocnych ( ͡° ͜ʖ ͡°)