Wpis z mikrobloga

Czy jest tu ktoś kto bawi się #fruityloops #flstudio ? Ile czasu zajmie nauczenie się ogarniania tego programu? Tworzę sobie listę rzeczy do zrealizowania w tym roku i na wakacje planuję właśnie między innymi ten program (nie wiem jeszcze co dokładnie, chciałbym chyba potworzyć beaty)?

#pytaniedoeksperta
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lucku: No właśnie trochę się tego obawiam. Wiem, że to inna materia ale miałem do czynienia z różnymi programami do edycji ścieżek dźwiękowych (Audacity, Wavelab, Dalet) i tutaj wszystko jest inne. Chce coś wkleić to usuwa, chce coś zmienić to zamyka mi okno, chcę zapisać beat to nie wiem gdzie i jak... No ale ludzie na tym tworzą, więc pomyślałem, że obsługa tego interfejsu to kwestia przyzwyczajenia i naumienia
  • Odpowiedz
@gustawny: Największym plusem Abletona jest to, że ma dwa tryby. Live oraz "tradycyjny". Można się między nimi płynnie przełączać. Bardzo ułatwia pracę nad materiałem, chociaż na początku trzeba się przyzwyczaić.
  • Odpowiedz
@ChinskiAgrest: Z muzyką mam doświadczenie, z obsługą i edycją plików dźwiękowych też. Tylko jeśli chodzi tworzenie muzyki na kompie jestem kompletnie zielony. Jak się za to wezmę to pewnie będę pisać na mirko :)
  • Odpowiedz