Aktywne Wpisy
Lemurbb +188
Meregle +65
Ta przymocowana nakrętka jest zajebistym pomysłem. Nie przeszkadza W OGÓLE w piciu, nie da się jej zgubić, po otworzeniu można pić jedną reką a drugą mieć wolną, chyba też jest bardziej ekologiczna, ogólnie super sprawa.
#problemypierwszegoswiata #polska #zakupy #napoje
#problemypierwszegoswiata #polska #zakupy #napoje
Ja zaczynam: Farmaceuta - Studia jednolite magisterskie, trudne, płaca słaba, praca odpowiedzialna i jesteś całe życie traktowany przez stare baby jako "sprzedawca / podawacz leków i suplementów" na równi z Panem Józkiem u którego kupuje codziennie świeże warzywka na ryneczku.
"Podaj mi Kochanie coś na ból stawów"
#praca #spoleczenstwo #korposwiat
@cormakrela: czytaj wydajemy kupę kasy na kształcenie a później nie wykorzystujemy tej wiedzy, bo równie dobrze leki może wydawać karyna z żabki (zwłaszcza teraz, gdzie każde opakowanie leku na receptę ma indywidualny kod kreskowy)
so smart
@jmuhha: Tylko w przypadku największych uczelni molochów, które rocznie przyjmują setki nowych studentów, mimo że pracy praktycznej dla nich nie będzie lub będą wysyłani na zajęcia 250km od swojego Collegium Medicum. Na mniejszych uczelniach nie ma takiego zjawiska jak „podpieranie ściany”.
@Mekeke2: Więc studia są potrzebne, aby farmaceuta potrafił przeczytać etykietę na opakowaniu?
@TeBerry: tak, przed wydaniem leku z pewnością każdy ma czas na czytanie zalecen drobnym drukiem. To trzeba mieć wszystko w głowie, a nie zastanawiac sie podczas wydawania leku.
Jak przyjdzie ci babka do apteki i poprosi o cos na bol glowy to tez farmaceuci mowią: "chwilunia, muszę poczytac wszystkie ulotki z przeciwskazaniami, bo nie jestem pewny czy nie
@tikoczento: śmieciarze śmiecą. To nie śmieciarz tylko pracownik zakładu oczyszczania miasta
Komentarz usunięty przez autora
Nigdy nie spotkałem się z tym, żeby farmaceuta informował klienta o przeciwskazaniach do danego leku. Co więcej, wielokrotnie kupowałem leki OTC których nie można łaczyć i nigdy farmaceuta mnie nie informował o interakcjach.
@Hrabia_Horeszko: Może i jest, niemniej taki system to chyba nieco bardziej skomplikowane urządzenie niż automatyczna kasa w Biedronce nie sądzisz? Dlatego to raczej odległa przyszłość. Moja ex jest farmaceutką, kiedyś też miałem podobne zdanie jak Ty, ale po tym jak widziałem ile musi ogarniać nabrałem do tego