Aktywne Wpisy
![Lolenson1888](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Lolenson1888_2IG5IkJoqB,q60.jpg)
Lolenson1888 +228
pearl_jamik +103
Niech ktoś wytłumaczy dlaczego ludzie z wyższym wykształceniem, elita narodu, z wysokim ego, programiści stopnia najwyższego zostawiają po sobie w kiblu w biurze obesrany kibel?
#pracbaza #praca #pytanie #pytaniedoeksperta #programista15k
#pracbaza #praca #pytanie #pytaniedoeksperta #programista15k
![pearl_jamik - Niech ktoś wytłumaczy dlaczego ludzie z wyższym wykształceniem, elita n...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/b5bd74ae61900ed622689d719a4ca06276c5e79720c1a7b2585db59f21b671f3,w150.jpg?author=pearl_jamik&auth=20a04c1918623da8474aaab4a917c242)
źródło: z30211466IEG,-Godze-sie-na-kibel-i-moge-go-bronic--ale-kibelek-
Pobierz
A może jakieś kursy czy coś?
#gotowanie #gotujzwykopem
Komentarz usunięty przez autora
BTW, nie posypuj mięsa na hamburgery mąką :)
Zwłaszcza kanały które mniej niż na przepisie właśnie bardziej się skupiają na tym dlaczego robią to co robią. j.w. będzie ciężko jeżeli szukasz materiałów po polsku. Kilka propozycji ode mnie:
Helen Rennie
Kenji Lopez-Alt
Adam Ragusea
America's Test Kitchen
Senpai Kai
Food Emporor (nie oglądam
https://www.youtube.com/c/gennarocontaldo
@paramyksowiroza: @Mirkosoft: Pany, a tak z ciekawości to z polskich coś oglądacie?
Jeśli wyskoczy mi coś od Okrasy, Pascala, Nomartu, Kwasiora, Pierogów z Kimchi, UMAMI, to zainteresuję się jeśli czegoś nie znam.
Ale potem i tak porównuję przepis z 2-3 wersjami anglojęzycznymi albo "native" przepisów i składam z tego coś po swojemu.
Trzymam się z daleka od Heni Foks, Strzelczyka, Dorotki i tego typu kanałów, bo i tak nie znajdę tam niczego
A tak po za tym to raczej nie, nawet nie szukam. Z 15 lat temu oglądałem trochę Ogińskiego, szybko porzuciłem ale jeden przepis mi został w repertuarze. Makłowicza szanuję (za to że nie daje sobie monopolu na wiedzę, poglądy, pogląd na życie i za to że mamy urodziny tego samego dnia :)), ale nie oglądam, trochę za nudny format dla mnie. Pascala nie lubię
Jeżeli chodzi o Strzelczyka to mam to samo zdanie..
Makłowicza bardzo lubię oglądać, bardziej dla podróży, ale kuchnie też lubię choć jest to dla mnie drugoplanowe w jego przypadku.
Okrasę również lubię, choć nie zawsze się
Okrasa zawsze był dla mnie takim chłopkiem z telewizji. Który czegoś tam próbuje
Komentarz usunięty przez autora
Kwasior ma zajawkę na Stany Zjednoczone, niedawno na swoim drugim kanale wrzucał relacje z pobytu w USA. Faktycznie te jego wariacje są wariacjami przez duże W. Osobiście też wolę te jego "pierwsze oblicze"
Tak czy siak wydaje się bardzo pozytywnym, naturalnym i dobrym człowiekiem no i kocha zwierzęta ;) l
Karol Okrasa, trochę tak z tą telewizją. Słyszałem o jego platterze, ale
źródło: comment_1665795068tcUVs3a2dAYxQf3upgoNq4.jpg
Pobierz@Ziemniak43212: Dziabnąłem się to siedzę. Aż mi się pracować zachciało - tak dla funu :)
@Ziemniak43212: Nie no, nie będę chodził o hotelowych restauracjach u siebie. Są ciekawsze miejsca.
@Ziemniak43212: Widziałem
Jeżeli chodzi o foxxa to niedawno rzuciło mi się w oczy, tak tak, ma te swoje fast foodowe testy i porównania, akurat to pewnie najbardziej się klika to ci się wyświetliło. Ma też bardziej ambitne i nietuzinkowe filmy, z tym że on bardziej coś próbuje odtworzyć czy porównać niż wrzuć coś od siebie.
Nie chcę wyrokować na temat tego kanału, bo w sumie nic nie obejrzałem a tylko rzuciłem okiem na listę filmów. Jakoś trudno mi sobie wyobrazić że ktoś czuje wewnętrzną potrzebę do kręcenia takich odgrzewanych, klikalnych filmów. A skoro nie robi tego bo faktycznie to go interesuje oraz ma pasję dzielenia się swoimi odkryciami i spostrzeżeniami to robi to głównie dla
Ostatnio dyskutowałem chwilkę tutaj na wykopie bo zauważyłem taką zależność. Jeśli ty wrzucisz steka z braccolini, sosem berneńskim i purchawkami czy ja karczek z dzikimi jabłkami na session IPA, miodowo-kardamonowo-limonkowym, na puszystem puree z grillowanymi warzywami i tak dalej i tak dalej, nie ważne.. ludzi to generalnie gówno obchodzi.
Żeby nie było, mnie też gówno obchodzi czy i ile
@Ziemniak43212: generalnie tak, co najwyżej niektórzy złapią jakąś inspirację. Ale to musisz wrzucić coś rzadziej spotykanego.
@Ziemniak43212: Dlatego raczej nie wrzucam zdjęć obiadu, ale czasem się udzielę w jakimś interesującym wątku. Raz że komuś może coś fajnego podpowiem, dwa że sam uporządkuję co wiem na ten temat, trzy - czasem
Komentarz usunięty przez autora