Aktywne Wpisy

Arbuzlele +690
KorpoRozowa +1
Jestem ciekawa co o tym myślicie, bo mi coacherki zaczęły wjeżdżać na psychę.
Ja mam dwadzieścia kilka lat i pracuję w korpo, zarabiam ok. 4300 zł na rękę. Mój chłop, rówieśnik, pracuje fizycznie, robi nadgodziny i zarabia ok. 6000 zł na rękę. Mieszkamy razem, w małym mieście, w mieszkaniu mojej mamy, więc nie obciąża nas odstępne co miesiąc. Mamy wspólne konto w banku, na które przelewamy co miesiąc taką samą kwotę i z
Ja mam dwadzieścia kilka lat i pracuję w korpo, zarabiam ok. 4300 zł na rękę. Mój chłop, rówieśnik, pracuje fizycznie, robi nadgodziny i zarabia ok. 6000 zł na rękę. Mieszkamy razem, w małym mieście, w mieszkaniu mojej mamy, więc nie obciąża nas odstępne co miesiąc. Mamy wspólne konto w banku, na które przelewamy co miesiąc taką samą kwotę i z
Co uważacie za bardziej sprawiedliwe?
- Wpłacanie takiej samej kwoty na konto 68.7% (235)
- Wpłacanie procentowe od wypłaty np. po 40% wypłaty 31.3% (107)

#lpg #codziennacenapaliwa
źródło: comment_1665722677gieFIm8avp6PSgIX3UOtEm.jpg
Pobierz@przemo25osw: dam ci mój przykład
10k km rocznie przebiegu
benyzna 8l/100
Teraz przykład z życia, przy dodatnich temperaturach. Jadąc do Lidla mam 2.7km,
@Waski_jest_debesciak: przecież to nie ma kompletnie ekonomicznego sensu w porównaniu z dieslem, bo masz cały czas dotrysk benzyny i do tego LPG psuje silnik bo gaz generalnie jest brudnym paliwem przez to że w Polsce nie ma jakichś sensownych norm czystości tego paliwa
Pro tip, silnika nie trzeba nagrzewac na wolnych obrotach. To jakis mit rodem z PRLu od wujka Zenka.
Wystarczy ze nie bedziesz go katowal na zimnym.
oczywiście warto poczekać dosłownie kilka sekund, aby olej rozprowadził się po magistrali, ale stanie dłużej jest bezsensem ;)