Aktywne Wpisy
ruskizydek +417
Ahh Rambo
To nie jest zwykłe kino akcji
Faktycznie późniejsze części tak, dodatkowo popkultura podbiła te wrażenie
Jednak pierwsza część to dramat, dramat opowiadający o tym jak traktowano weteranów wojennych w USA po powrocie do ojczyzny
Może dlatego jest taka dobra, ponieważ została oparta na podstawie książki
Lata 80 w pełni, zimowa aura północnych Stanów Zjednoczonych, świetna sceneria, a to wszystko okraszone bardzo dobrą muzyką Jerry'ego Goldsmitha
To nie jest zwykłe kino akcji
Faktycznie późniejsze części tak, dodatkowo popkultura podbiła te wrażenie
Jednak pierwsza część to dramat, dramat opowiadający o tym jak traktowano weteranów wojennych w USA po powrocie do ojczyzny
Może dlatego jest taka dobra, ponieważ została oparta na podstawie książki
Lata 80 w pełni, zimowa aura północnych Stanów Zjednoczonych, świetna sceneria, a to wszystko okraszone bardzo dobrą muzyką Jerry'ego Goldsmitha
DrCieplak +206
Bo jak na razie, to według mnie nic się w tym serialu nie dzieje. Nie słyszę tych zapowiadanych inteligentnych dialogów, które w początkach GOT mogłyby trwać cały odcinek, jak dla mnie to rozmowy o niczym, kompletny brak iskry.
Smoki w Rodzie SMOKA pokazali kilka sekund i jak dla mnie to bardziej realistycznie wyglądały dinozaury w Parku Jurajskim. Do tego co odcinek nowi aktorzy i przeskoki, trudno zżyć się z postacią. No nie wiem... Oglądam z sentymentu do GOT, ale zupełnie bez rewelacji i nie wyczekuję z zapartym tchem nowych odcinków, nie potrafię kompletnie wczuć się w klimat tego serialu, chociaż bardzo bym chciała.
#houseofthedragon #got #rodsmoka #seriale #hbo
Pytanie na ile dobrze to zekranizują, bo w książce większość rodów miała jakieś tam podejście do tego konfliktu
Te pierwsze 5 odcinków miałaś po to, żebyś się zapoznała z charakterem postaci, ich motywacjami.
Jak sama się domyślasz to prowadzi do czegoś większego, tzn do tak zwanego tańca smoków czyli wojny domowej między frakcjami politycznymi (zieloni i czarni).
No a smoki wyglądają pięknie, no nie wiem czego się spodziewałaś,
Poza tym jestem ciekawy, czy też będą aż takie intrygi, jak w GoT. To wcale nie musi wyglądać tak samo. 8 odcinek wyszedł mega fajnie. I póki co czuję, że
;))))))