Pytanko do powracajacych z #emigracja ( ͡°͜ʖ͡°) Po 8 latach pobytu w Anglii zdecydowalem sie wrocic do Polski. Zostawilem sobie jednak na wszelki wypadek konto w #lloyds z jakimis drobnymi na koncie. Zmienilem wszedzie adresy na Polskie. Teraz Lloyds co miesiac przysyla mi Tax Residency Self-Certification Form. Ktos podpowie jak to wypelnic zeby bylo dobrze? I czy potrzebne sa jakies dodatkowe dokumenty? Z gory dzieki za pomoc! #anglia #podatki
@scobos: Wypełniłem z datą wsteczną (czerwiec 2022). Zobaczymy czy przejdzie, pracowałem tylko w kwietniu/pół maja więc podejrzewam, że nie dostanę żadnego zwrotu. Czyli to powinno wystarczyć do deklaracji podatkowej w UK?
@Dafy: Mozesz zobaczyc na payslipach z tych 2 miechow czy potracili Ci jakis podatek, jezeli tak to Ci oddadza. Tak czy inaczej dostaniesz od nich list z potwierdzeniem, ze cie rozliczyli (albo oddali nadplacony podatek albo ze Ci nic nie wisza). To dla wydzialu podatkowego wystarczy.
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°)
źródło: comment_1665487685ncxMAbSRTNuz0ZhlLDze8Y.jpg
Pobierzhttps://www.gov.uk/tax-right-retire-abroad-return-to-uk
To dla wydzialu podatkowego wystarczy.