Aktywne Wpisy

niebadzogrem +296
Nie ogarniam hejtu na tuje :D Chce się odgrodzić od sasiada i nie chce wydać milionów + nie chce o to dbać.
Tuja kosztuje 3zł, raz do roku ją przycinam, nie podlewam, nie nawożę i rośnie, osłania przez cały rok.
Perfekcyjna opcja :D
#ogrodnictwo #polska
Tuja kosztuje 3zł, raz do roku ją przycinam, nie podlewam, nie nawożę i rośnie, osłania przez cały rok.
Perfekcyjna opcja :D
#ogrodnictwo #polska

Kpr19 +709
#pieklomezczyzn #pieklokobiet
Na polskiej wsi dla kobiety to jest darmowy kurs na prawo jazdy, a dla chłopa to kurs wiązania sznura pod sklepem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Na polskiej wsi dla kobiety to jest darmowy kurs na prawo jazdy, a dla chłopa to kurs wiązania sznura pod sklepem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
źródło: temp_file6444715567002183369
Pobierz

Kupiłem model U12-P w 2008 roku pod procka na socket 775 Intela. W zestawie był jeszcze adapter do AM3 od AMD.
Kilka lat później przesiadłem się na 1150 Intela, ale mocowania nie miałem. Noctua przysłała za darmo z Austrii zestaw.
Oczywiście można powiedzieć, że niektórzy producenci też tak robią, ale teraz dalszy ciąg.
W tym tygodniu kupiłem procka od AMD na AM4 - Noctua znów przysłała mi za darmo zestaw montażowy - tym razem do AM4.
Mój radiator ma już 14 lat(!), a producent ciągle dosyła mi zestawy montażowe gdy zmieniam socket. Jedyny wymóg to podesłanie paragonu zakupu radiatora (trzymam od 2008 roku ;) i nowej płyty głównej / procesora.
Serio jestem w szoku, że jednak można dbać o klienta. Jeszcze gdyby te wentylatory takie brzydkie nie były od nich ;)
#komputery #procesory #informatyka #pcmasterrace #gownowpis
źródło: comment_1665486450WXhCoFnhWfrqdf9AV9NAOQ.jpg
PobierzJa posiadam Scythe Mugen 2 rev. b od 2011r. 3 różne sockety 775, 1155, 1151 i jak na razie jedno i to samo mocowanie.
Jakieś AiO może mieć niższe temperatury, ale wtedy to już pewno 14 lat nie podziała.
@lux666: Żeby nie było tak słodko, dla porównania moja historia:
Kupiłem obudowę BQ Pure Base 500. Po kilku miesiącach stwierdziłem, że chciałbym coś bardziej przewiewnego. Skorzystałem więc z ich formularza na stronie, opisałem "problem" i zapytałem, czy mógłbym u nich kupić sam panel frontowy od wersji
Ja mam nh-d15 i mam lepsze temperatury niż na AIO 360mm
fajna sprawa, że noctua umożliwia zastosowanie starego modelu układu chłodzącego do nowych podstawek, inni powinni iść w ich ślady ale no cóż… excel musi się zgadzać :D
To predzej czy pozniej musi sie tak skonczyc:
Chodzi, chłodzi i zżółknąć nie chce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@SmakoszKotow: Miałem Dark Rock Pro 4, teraz mam SPC Fortis 5 Dual Fan.
Jakość wykonania? O niebo lepsza w BQ. Chłodzenie jest pancerne, mega solidne. W SPC blaszki gną się od samego patrzenia, a górna zaślepka ma minimalny luz.
Kultura pracy? Dużo
@vegeciak:
źródło: comment_1665511564QJwAkp3SsGFn7eZAbVVDhu.jpg
Pobierz