Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@AlienFromWenus: nie warto miec dzieci, szkoda czasu. A że na starość może brakować własnej rodziny to trudno. Nie warto tracić dobrych lat tylko po to, starość i tak mnie nie obchodzi. Dużo znajomych lasek z pracy nie chce mieć dziec bo też nie widzą sensu. Większe ucywilizowanie to mniej dzieci więc nie widzę szans na odwrócenie tego trendu.
  • Odpowiedz
@uberGoy: tylko czemu ucywilizowanie ma mieć na to wpływ? Nie chciałam mieć dzieci od kiedy sama byłam dzieckiem, to były lata 90, a wciąż część znajomych i rodziny chciała mieć.
  • Odpowiedz
@Niemamwiedzy:

Tu chyba chodzi o hipotetyczność rodzenia dzieci przez kobiety, lepiej chronić wszystkie niż wybierać że wszystkich te które będą chciały mieć a zostawić te które nie chcą. W końcu te co nie chcą zawsze mogą mieć bo mogą zaliczyć wpadkę ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@AlienFromWenus: Nie ma sensu zachodzenie w ciążę, jeśli czas, który jest potrzebny dla prawidłowego rozwoju fizycznego i psychicznego dziecka, określasz jako zmarnowany. Widocznie nie nadajesz się na matkę, dobrze że jesteś tego świadoma.
  • Odpowiedz
@uberGoy: natury nie obchodzi czy to cywilizacja zachodnia, wschodnia, południowa czy północna, naturę interesuje tylko gatunek. Gatunek ludzki jest zbyt liczny, a to może powodować wiele negatywnych skutków, do wojen włącznie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@AlienFromWenus: pytałaś o wplyw rozwoju cywilizacji na dzietność i masz odpowiedź. Myślisz, że jak reszta swiata w końcu się ucywilizuje to dalej będą się p-------ć jak króliki? Nie będą, pójdą ta sama ścieżką.
  • Odpowiedz