Aktywne Wpisy
Ukradziono mi rower o wartości około 3000 zł. Zgłosiłem sprawę na policję. Mam nagrania, na których widać złodzieja. Poniżej zamieszczam foto. Kradzież miała miejsce we Wrocławiu w okolicach aquaparku/Wroclavi. Rower przypiąłem do stojaka rowerowego pod klatką schodową na zabezpieczeniu typu sprężynka (niestety używałem jej tylko do krótkotrwałego przypięcia roweru, żeby nie wozić się z ciężkimi łańcuchami...). Kradzież nastąpiła w niecałą godzinę od przypięcia roweru. Zakładając, że przechodził tamtędy bez sprzętu zaraz po
Zubern +76
51k/7k = 7.3 kwartału
Do tej pory 4 kwartały były uznawane za poziom równowagi i poziom neutralny dla cen.
7.3k kwartału to już prawie 2 lata. A to już jest znaczna nadpodaż :) i duża presja na spadki cen.
Miało być ograniczenie podaży a wyszło znaczne ograniczenie popytu :)
#nieruchomosci #kredythipoteczny #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie
Komentarz usunięty przez autora
Ale już wiem, że będą kwiatki:)
"Ekspertka zaznacza, że obok spadku sprzedaży drugim istotnym zjawiskiem jest zmniejszenie się przejrzystości rynku, głównie w konsekwencji wejścia w życie nowelizacji ustawy deweloperskiej od 1 lipca, wprowadzającej m.in. Deweloperski Fundusz Gwarancyjny. Wystarczyło sprzedać zaledwie jedno mieszkanie przed tym dniem, by cała inwestycja mogła być realizowana na starych zasadach, stąd sztuczny wysyp podaży, częściowo w celu ominięcia