Wpis z mikrobloga

@dupasmoka: @TullamoreD: tylko przypominam że złoty traci do głównych walut, a w szczególności do dolara konsekwentnie w podobnym tempie od 2010 roku
Pamięć macie od wyborów do wyborów, zaraz jakiś geniusz stwierdzi że za rudego jakimś cudem by było lepiej niż jest za kaczki
  • Odpowiedz
@KupaNaStole: ale potrafisz patrzeć na trend wykresów czy tylko porównywać dwa punkty? Nie mam słów xd
Od 2010 to jest prosta linia = obie partie niszczą wartość złotego w takim samym tempie, no nie wiem jak to prościej wytłumaczyć
  • Odpowiedz
@KupaNaStole: ale potrafisz patrzeć na trend wykresów czy tylko porównywać dwa punkty? Nie mam słów xd Od 2010 to jest prosta linia = obie partie niszczą wartość złotego w takim samym tempie, no nie wiem jak to prościej wytłumaczyć

@DontLookBackInAnger: Nie masz pojęcia o.czym mówisz - dolar po 2zl to była anomalia a ty robisz z tego punkt wyjsciowy, jakby dolar był po 2zl od 50 lat.

Wcześniej dolar
  • Odpowiedz
@dupasmoka: Wyjaśnijcie zatem dlaczego z euro, funtem, koronami, forintami, yenami, kunami, lewami, kolumbijskim peso i praktycznie każdą liczącą się walutą świata stało się dokładnie to samo i co powinien był zrobić nasz rząd żeby tego uniknąć?
  • Odpowiedz
i co powinien był zrobić nasz rząd żeby tego uniknąć

@renegatt: nie wiem, nie jestem ekspertem. zastanawiam sie czy moze zaprzestanie rozdawania na lewo i prawo pieniadzy by pomoglo.
  • Odpowiedz