Wpis z mikrobloga

@huginn9: @cherrz: ale tak serio, na ciul komu jeszcze wejście jackowe w telefonie? Przecież to cofanie się w technologii a dodatkowo daje miejsce na przenikanie cieczy przy zalaniu

@cat_in_hat: wiem, sam nie wyobrażam sobie korzystania w 2022 roku ze słuchawek na kabelku ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@NevilX: to niesamowite, że połączenie się z Android Auto, które jest automatyczne i kompletnie nic nie musisz robić nazywasz p----------m, a podłączenie fizyczne kabelka już nie xD

Kup takie, które nie będą Ci wypadać. Mi nic nie wypada. Moje słuchawki grają około 7h na baterii, ładują się w etui, nie dbam o to, aby były naładowane, to się robi samo.

Kolego, zatrzymałeś się chyba w 2015 roku. Problemy, które opisujesz
  • Odpowiedz
@cherrz: nie ma to jak opisywanie c******j oszczędności jako rewolucji xD

Zaskoczę cię, wiele osób używa kabli i to się nie zmieni

@Reaven: no pewnie, że tak, jak ktoś ma w domu słuchawki za kilkanaście koła to jasne jest, że woli po kabelku słuchać.

Nie wiem gdzie Ty tu oszczędności widzisz, Apple usunęło jacka, żeby spopularyzować słuchawki bezprzewodowe, ale to nie znaczy, że to jest złe - trzeba było tylko
  • Odpowiedz
@NevilX: 8h na jednym ładowaniu, samo etui gwarantuje Ci trzy ładowania, jak dla Ciebie słuchanie ponad 30h bez źródła prądu to mało to chyba Afryce mieszkasz, w Europie nie stanowi to problemu
  • Odpowiedz
@cherrz: Tak z ciekawości, jak słuchasz muzyki mając słuchawki w etui? Wkładasz je sobie do tyłka licząc na to, że wibracje dojdą no głowy?
  • Odpowiedz
@NevilX: hmm, skoro sam na to nie wpadłeś to Ci wytłumaczę. Wystarczy, że wyjmę słuchawki na czas jedzenia obiadu i już są w stanie się naładować na kolejne 4h słuchania, co daje łącznie 12h słuchania. Więcej dziennie i tak nie potrzebuję, i Ty też pewnie nie, ale będziesz mówił, że na kabelku lepsze bo można słuchać 100h bez przerw choć wiadomo, że tego nie wykorzystasz xD
  • Odpowiedz
@NevilX: nie masz szans w tej konwersacji, to tak samo jakbyś mówił, że koń jest lepszy niż samochód - w tym jednym przypadku na 100 może i jest, ale i tak logicznie myśląc wybierzesz auto ;) dla mnie minusem bezprzewodowych słuchawek była jakość dźwięku, ale tak 5 lat temu, teraz już nie stanowi to problemu, bo nie mam sprzętu za kilka koła i słucham Spotify w 320kbs, więc bez różnicy
  • Odpowiedz
@NevilX: możesz być konserwatystą do swojej śmierci i latać z plączącym kablem i nie ma w tym nic złego, ale świat nie będzie na Ciebie czekał, gdyby wszyscy ludzie byli tacy jak Ty to nadal byśmy końmi jeździli, w rzece prali i listy pisali, więc musisz przyznać, że dobrze, że osoby twojego pokroju należą do wyjątków
  • Odpowiedz
Srasz też w słuchawkach?

@cherrz: A co, słuchawki ci jakoś przeszkadzają w sraniu?

A no tak, etui... ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@NevilX: etui nie musisz przy sobie mieć mistrzu, nie ma co dyskutować, nie dałeś ŻADNEGO argumentu sensownego, to rozmowa prowadzi do nikąd, trzymaj się i pamiętaj, żeby ładnie złożyć bo Ci się poplączą ;)))
  • Odpowiedz