Aktywne Wpisy
Adek1243 +4
Witam. Mam 30 lat, żonę, dziecko w wieku 3 lat. Mam swoje mieszkanie w Katowicach - 3 pokoje, kredyt już spłacony. Pracuje w ww. miejscowości, zarabiam około 8 k na rękę, żona z 6 tys. Dostałem dzisiaj propozycje pracy w tej samej firmie, ale w oddziale w Warszawie za ok. 3.5 tys więcej, nie ma możliwości pracy zdalnej, myślicie, że warto się przenosić? Tam większe możliwości awansu. Zona mówi, że mógłbym tam

Altru +192
Nóż naostrzony. Jeszcze rok da radę.
źródło: temp_file8317251589463171101
Pobierz

Ściągając kilka plików z mojego serwera wyciągam maksymalną jego prędkość, ściągając jeden już np. prawie 10x mniejszą, co może być powodem? Jest gdzieś jakiś limit na pojedyncze zadanie czy co? Nie mam pojęcia o takich rzeczach za bardzo ;)
@kukurydza: Quality of service?
edit: ok widzę. Wrzuć tu konfiga do FTP
Tak, jeśli masz proftp to będzie ten plik. Ewentualnie zobacz sobie, czy w środku nie ma gdzieś ustawionych limitów.
zgodnie z dokumentacją szukaj czegoś w stylu
TransferRateRzuciłem okiem na ten plik i nie widzę niczego powiązanego z tematem, ale tak jak mówiłem - nie mam o tym za bardzo pojęcia.
http://pastebin.com/j9gJiMyu
UseReverseDNS off
DefaultRoot
service proftp restartIdentLookups off. Nie mam tego jak sprawdzić, bo nigdzie nie mam już ProFTP.
Teraz działa i mam około 20%, więc podejrzewam, że nic się za bardzo nie zmieniło, tylko po prostu ten plik puściło szybciej. Bo to nie jest tak, że zawsze mam jedną prędkość, czasem mniej, czasem więcej. Ale nigdy nawet nie zbliżam się do pełnej prędkości.