Aktywne Wpisy

Grooveer 0
Generalnie to Putin ma taką strategię, że ma nadzieję, że za ileś miesięcy lub lat zachód przestanie wysyłać uzbrojenie na Ukrainę i wyczerpie swoje możliwości. Jest jak cierpliwy pies, który czeka na swoją okazję. Póki co jego wojsko przygotowało teren na ukraińską kontrofensywę.
#wojna #ukraina #rosja #polityka
#wojna #ukraina #rosja #polityka

nigdypoalko92 +43
Okazało się, ze z różnych przyczyn nie mogę już mieszkac w mieszkaniu ktore wynajmuję. Płaciłam za nie 2000zl. W obecnych czasach znalezienie mieszkania w takiej cenie (mówimy o stolycy) jest praktycznie niemożliwe.
Powiedzmy, że w dobrej lokalizacji, mieszkanie min. 45m to jest teraz ok 3,5-4k ze wszystkim.
Wynajmowałabym z niebieskim.
W moim życiu wiele się teraz zmienia. Po 1. Myślę o zmianie pracy, zwolnieniu się, przebranżowieniu. Pisałam w innym poście że padło na robienie paznokci po godzinach, weekendami. Nawet na kurs się już zapisałam l.
Po 2. Mój niebieski #!$%@?ł tak ogromnego red flaga, że moim zdaniem wykazuje on zachowania przemocowe. Zaczął sie na mnie drzeć przy znajomych i kopac w swoją walizke. Niby pogadalismy, niby wszystko ok, ale już nie mogę na niego patrzeć jak wcześniej. Zaczął się także coraz gorzej do mnie odzywać np. "co ty #!$%@??", w domu się stresuję że zrobię cos co mu nie bedzie odpowiadać. Itd itp. Wiem już, że z tego zwiazku nic nie będzie. Spisuję go na straty, chyba ze wydarzy się jakis cud.
Uwaga. Zaczęłam się bardzo mocno zastanawiać nad opcją powrotu do domu rodzinnego - do innego duzego miasta wojewodzkiego, nie pipidowki.
Mogłabym zwolnić się z pracy, musiałabym zerwać z niebieskim, nie musiałabym martwic się przez jakis czas o pieniądze bo oszczędności mam a mieszkalabym u rodziców wiec kasa na mieszkanie zaoszczedzona. Moglabym próbować iść w te paznokcie na 100%, jak nie wyjdzie to iść pracować do biedry czy cos.
Na przeszkodzie stoi jednak:
1. Tu mam znajomych, swoje zajecia, wolontariat, całe życie w sumie
2. Mieszkanie z moimi rodzicami byloby spoko na początku, potem zrobiloby sie toksycznie a ja nie wiem czy stać byłoby mnie na wynajem samodzielnie
3. Zwalniajac sie z pracy strace wszystkie multisporty, opieke zdrowotna i inne rzeczy
Nie wiem co robic...
#mirabelkopomusz #rozowepaski #niebieskiepaski #pracbaza #patodeweloperka #zwiazki #neet
Na pewno zerwać a reszta to jak już czujesz.
@Kanarynka: nie wydarzy. Been there, pakowanie walizek to była słuszna decyzja.
@swiniakstatysta: sama to juz wiem, ze nic a mic nie wynajme
@Kanarynka: No skoro coś #!$%@? to chyba coś z Tobą jest nie tak, a nie z nim :)
- byc egoistyczna suka i udawac ze jest spoko, w miedzyczasie robic te kursy i szukac mieszkania.
- wygaszac ze tak to ujme relacje, konczyc na petardzie kursy i szukac mieszkania
- zachowac sie z klasa, przygotowac sie na kazdy mozliwy wariant i powiedziec niebieskiemu jak to wyglada z Twojej strony. Jak nie macie dzieci, kredytow to bez kitu nie ma sie co szarpac.
@Noami: ale ja nie chce oracowac tu gdzie pracuje. Mam juz objawy wypalenia zawodowego, robie tu 5 lat. Kazdy dzien to udreka
Ja bym napisała sobie wszystkie wady wyprowadzki na kartce i po drugiej stronie możliwie jak najbardziej bezbolesne rozwiązania (o ile takowe znajdziesz)