Wpis z mikrobloga

#wsb , #informatyka, #programowanie , #ug
Cześć,
Jak wygląda studiowanie informatyki zaocznie na WSB w Gdyni?
Jak wysoki jest poziom i czy ciężko zaliczyć semestr itd.? np. matematykę. Trochę obawiam się tego przedmiotu ;p
Zastanawiam się nad rozpoczęciem studiów na WSB w Gdyni lub zaocznie UG Informatyka i ekonometria "Aplikacje informatyczne w biznesie". Niestety na tym kierunku jest o wiele mniej programowania a chciałbym raczej zawodowo ukierunkowywać się na programistę.
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AstarothDagon:
Wszystko jest lepsze od prywatnych uczelni pokroju WSB.
Na UG nie otrzymasz też tytułu inżyniera tylko licencjat.
Abstrahując jeśli chcesz zostać dobrym programistą to musisz samemu pracować non stop i wyspecjalizować się w danej kwestii, studia zmuszają do liznięcia wielu dziedzin natomiast wszystko zależy od ciebie.
Swoją drogą jeśli nie czujesz się na sile z matematyką to możliwe, że będziesz miał trudności chyba, że pójdziesz na WSB gdzie praktycznie
  • Odpowiedz
@alexander_rodriguess: Dzięki za odp. Na PG czy UG mogę mieć problem z dostaniem dlatego tez rozważam WSB. Co do matematyki, nie wiem czego się spodziewać także stad tez moje obawy. Obecnie pracuje w IT (nie jako dev) i chciałbym sie czegoś nauczyć, pomoc sobie zawodowo a przy okazji zdobyć wyższe wykształcenie. Najbardziej do WSB nie przekonuje mnie to, ze większość ludzi traktuje te uczenie jako papier za kasę i jest
  • Odpowiedz
@AstarothDagon: możesz trafić na uczelni państwowej też na niski poziom, nie wiadomo jak trafisz. Osobiście studiuje 2 kierunki, mechanikę i budowę maszyn na politechnice i informatykę na WSB, i powiedz mi jaka jest różnica w poziomie jeśli często ci sami wykładowca pracują na dwóch różnych uczelniach?
  • Odpowiedz
@BrakWolnegoLoginu: Właśnie nie mam pojęcia co do poziomu, dlatego próbuje się coś dowiedzieć :). Wykładowcy mogą być nawet ci sami ale jeśli na różnych uczelniach maja inny program, zakres wymaganego materiału do przekazania, to tez to bedzie miało wpływ na jakość nauki. Chciałbym żeby na studiach coś ode mnie wymagali, bo bez tego będę miał gorsza motywacje. Ile studiujesz na WSB? Jesteś zadowolony z kierunku?
  • Odpowiedz
@AstarothDagon: rok, powiem szczerze, że wysłał mnie na niego pracodawca. Ogólnie to może poziom super wysoki nie jest, ale na pewno nie jest tak, że zdaje każdy dureń. Na plus na pewno podejście do studenta, trafiają się ludzie którzy serio wiedzą na co jest popyt na rynku i ciekawie prowadzą zajęcia. Podjęcie co studenta w działajcie też na plus, na państwowej uczelni tydzień przed obroną musiałem się kopać z koniem
  • Odpowiedz