Wpis z mikrobloga

Pamiętacie chorążego Andrzeja, który się denerwował, bo dbał o sprzęt bardziej niż o żonę? Właśnie dzięki niemu i takim jak on żołnierzom, technikom i inżynierom mogliśmy dostarczyć na Ukrainę naprawdę dobry sprzęt, który robi robotę.

Recenzentem niech będzie nasz wróg:

Rosyjskie czołgi przeznaczone do aktywnej walki: Jedne nie jeżdżą, inne nie strzelają.

Polskie czołgi przeznaczone do wycofania: Nowe siedemdziesiątki dwójki, zapewne polskie, bo ani zadrapania.

Dziękuję Pan Andrzej.

#wojsko #militaria #ukraina #polska #rosja #wojna
xniorvox - Pamiętacie chorążego Andrzeja, który się denerwował, bo dbał o sprzęt bard...
  • 20
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 12
@xniorvox: jechałem kiedyś z gościem z blabla i opowiadał mi, że znał tego gościa osobiście ze służby, ogólnie ponoć sympatyczny facet, szczegółów już nie pamiętam, historii których mi wtedy opowiedział przez 7 h było kilkadziesiąt xD miał gadane
  • Odpowiedz
@Pan_Buk: nie ma bohaterów wojennych... nie walczył na ziemiach RP, nie bronili ich. Bardzo mnie to irytuje że polska brała udział w okupowanej innego kraju i mówi się teraz o bohaterach wojennych. Był okupantem, takim samym jak ruskie onuce na Ukrainie.
  • Odpowiedz