Aktywne Wpisy
Iudex +597
I'm out. Wrzuciłem wczoraj zdjęcie pięknej kamienicy we #wroclaw, której mur pobazgrano sprayem i post został skasowany przez moderację. Mam wrażenie, że ktoś tu nawet nie rozumie własnego regulaminu. Napisałem co sądzę o takich ludziach, a post poleciał ponieważ zdaniem moderacji jest to "atak personalny".
Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby. Jeśli moderator wie jaka osoba odpowiada za ten napis na murze, to chętnie się dowiem. A jeśli
Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby. Jeśli moderator wie jaka osoba odpowiada za ten napis na murze, to chętnie się dowiem. A jeśli
maxciekpl +990
"Microsoft’s head of gaming has said the company is open to making further acquisitions as Xbox 'strives to be a major player' in the industry"
https://twitter.com/VGC_News/status/1570732562418667520?t=2GDS1OmYkSt2xmXih9ysSA&s=19
#ps5 #ps4 #xbox #xboxseriesx #xboxone
I nie o przejęcia chodzi, bo te dla mnie są wróżbą bardzo czarnej przyszłości, ale o obserwacje sprzedajnych frajerów, którzy jeszcze konia walą bo dostają gierki za 4 złote od Microsoftu który buduje monopol.
Tylko oni są za głupi by to zrozumieć, 4 złote wyczyściło im łby albo po prostu to gówniarze zbyt młodzi by pamiętać co się działo przed 2018 rokiem.
@woda_saguaro: Wiadomo, to że Sony kupiło od Marvela lata temu prawa do postaci Spider-Mana (nawet nie pod kątem gier), to DOKŁADNIE to samo co kupowanie Bethesdy i Acti/Blizz xD Weź jeszcze większego fikoła jebnij xD
Więc tym twoim fikołkiem jedynym problemem jest zakup wydawcy a nie samego IP. Czyli jeśli MS kupi sobie prawa do każdego IP z uniwersum Marvel to nie będzie żadnego problemu bo przecież nie kupił wydawcy, a skoro Sony mogło tak zrobić ze Spider-Man o co gracze byli wściekli, to każdy może,
Wyskakujesz tutaj z przykładem JEDNEGO IP, kiedy MS kupuje
@Cinkito: Bo tylko MS kupuje, inni nie (╯°□°)╯︵ ┻━┻
@Hermen_Hulst: idź jebnij łbem o ścianę s00niarski manlecie, na pewno doinwestowanie developerów hajsem ms nic nie zmieni xDD, s0niarskie psy szczekają, karawana jedzie dalej
@yeradd: powiem szczerze, nie wiem. Fakty są takie, MS kupuje Acti i odcina CODa (za jakiś
@Cinkito: No właśnie po to się kupuje studia, żeby robiły gry. Xbox dał d--y w poprzednich generacjach i to jest coś co jest potrzebne do tego żeby obie firmy klepały się na tytuły i napędzały podaż dobrych gierek.
Exy są dobre dla graczy bo napędzają tworzenie IP. Fakt że PS nie będzie miało CoDa
Tak czy inaczej, dalej uważam że najbliższym krokiem będzie sprzedaż gry na raty, żeby odkuć się ze strat.
Tyle miliardów co MS wydał to są potężne
@BogHonorOjczyzna1: Co za przypadek że to akurat MS był pierwszy jeśli chodzi o konsole digital-only ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A generacje wstecz (tj ps4/xb1) robił fikołki z przypisywaniem gier do konta i tym całym burdelem always-online. No ale Filipek dał gamepassa za 4zł to można na to przymknąć oko.( ͡° ͜ʖ
@BogHonorOjczyzna1: po pierwsze - a jaka to Ci różnice robi? I tak nie "masz gry" tylko nośnik z danymi którego jak przyjdzie co do czego też nie odpalisz. Różnica taka że jesteś uzależniony od internetu (w obu przypadkach,
@Cinkito: ale przecież to zupełnie inny przypadek. To na pewno był warunek Bungie, które dopiero co uwolniło się spod Activision. Bez sensu byłoby gdyby od razu potem zgodzili się stracić wolność wydawniczą wskakując pod Sony. Trzeba powiedzieć, że Sony zagrało bardzo sprytnie - dzięki tej swobodzie, którą dali Bungie tak na prawdę udało się spiąć ten deal, a jednocześnie Sony
@Cinkito: pominę tak jak ty pominąłeś że świat gamingu nie kończy się na PlayStation i Xboxie.
ActivisionBlizzardKing i Bethesda są na sprzedaż - kupuje je Microsoft. Ogromne pieniądze za samą transakcje, ogromne nakłady pracy aby wdrożyć te korporacje w swoje struktury, ogromne inwestycje z tym związane.
Parafrazując twoje