Wpis z mikrobloga

Specyfiką polskiego rynku pracy są firmy ochroniarskie o nazwach typu Cyborg Rambo Terminator, gdzie w patrolu jedynym bez grupy inwalidzkiej jest pies xD

#pracbaza
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Specyfiką polskiego rynku pracy są firmy ochroniarskie o nazwach typu Cyborg Rambo Terminator, gdzie w patrolu jedynym bez grupy inwalidzkiej jest pies xD

@SolarisYob: w technikum w wakacje pracowałem w takiej firmie gdzie byli sami emeryci i nie wiem co się #!$%@?ło ale firma wzięła psa stróżującego. Musiały być jakieś dotacje albo kasa za to bo innej opcji nie widzę. Pies to był taki duży rottwailer albo coś w tym
  • Odpowiedz
@SolarisYob no tak jest. Bo takie są rynkowe ceny takich usług.

Myślę, że Cyborg Rambo Terminator chętnie zatrudniłby bodyguardów chodzących na siłkę, ze zbilansowaną dietą i po wojsku ale każdy kontrakt ma swoje budżety i skalkulowane stawki.

Zatem raczej śmiałbym się z właściciela tak potężnie chronionego obiektu niż z firmy, która dostarcza klientowi dokładnie to za co zapłacił. ;)
  • Odpowiedz
@localoca: niestety obecnie ciężko bez jakichś papierów inwalidzkich taką pracę z #!$%@? znaleźć. Albo znajdziesz cieciówkę w jakimś markecie, że stoisz non stop albo każą chodzić po sklepie i obserwować ludzi.

Powiedziałbym nawet, że dla normalnego, zdrowego człowieka, łatwiej jest chyba znaleźć normalną pracę biurową jako jakiś asystent czy inne #!$%@? na komputerku, niż takie #!$%@? na obiekcie budowlanym.

Mój dziadek pracował na takich budowach, zmiany najczęściej 24h, oglądał tam
  • Odpowiedz
  • 1
@SolarisYob u mnie w robocie jeden ma stomie. Zawsze jak na niego patrzę to wyobrażam sobie jak bierze udział w szarpanie i tarzają się w gównie. Jestem okropny:/
  • Odpowiedz