Wpis z mikrobloga

@trumnaiurna: Pilne! SBU podsłuchało tajną rozmowe Putina z delegacją chińską.

(...)
- Ty jak się nazywasz, bo zapomniałem. Fiutin? Srutin?
- Putin.
- No więc posłuchaj mnie teraz uważnie, Prutin. Byłeś w
  • Odpowiedz
Masz armię, która wygląda jak zbieranina meneli. Trzęsiesz się jak p--------y parkinson. Zachwycasz się kozojebcą z Kaukazu. Marnujesz swoje najdroższe rakiety na drewniane atrapy Himarsów, a na koniec puszczasz nam propagandówkę o waszej wydumanej potędze - i ty chcesz żebyśmy ubili interes?

@jan_testowy: Dobre :-) Całośc to udane nawiązanie do kultowe sceny :-)
  • Odpowiedz
- Zbliżyć Austrię do członkostwa w NATO,

@trumnaiurna: skąd takie info? Nie widziałem żadnych newsów, gdzie Austria by się nad tym zastanawiała, zwłaszcza, że jest otoczona z każdej strony krajami w NATO, a teren państwa jest mocno górzysty
  • Odpowiedz
@trumnaiurna: No to tak średnio, bo ten sam art mówi:

Chancellor Karl Nehammer has “clearly articulated his wish to not debate this sensitive issue right now,”

The idea that neutrality must not be discussed is also supported by public opinion, according to a survey.

Nevertheless, in light of Russia's invasion, some want a
  • Odpowiedz
@trumnaiurna: Jeszcze ruskim zabrali tegoroczną organizację mistrzostw świata w siatkówkę, no i ogólnie w sporcie światowym nie mają czego szukać. Chyba że zrobią olimpiadę z Białorusią ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
- Zjednoczyć NATO,

@trumnaiurna: w jaki sposób zjednoczył nato? To mnie najbardziej bawi, bo Turcja i Grecja nadal walczą ze sobą, Niemcy tak ochoczo nam chciały dostarczyć szrot, jak jeszcze nam zjednoczyli NATO?
  • Odpowiedz