Wpis z mikrobloga

@trustME: nie polecę modelu, bo nie używałem, ale mam dwie patelnie Zwieger - zwykła i grillowa. Są bardzo dobre, a i wok na dobre opinie. Może i będzie lepszy. Grillowa mimo, że duża i gruba to dobrze się nagrzewa przez ten dysk indukcyjny.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@paramyksowiroza: normalnie. Mozna dokupic stojaczek specjalny. Normalnie moze dzialas na najwiekszym palniku, bo zasada jest zachowana - wyzsza temperatura dzieki opalaniu podstawy i dokola, nie tylko dna jak patelnia.
@Rogi_: podnieś nieco temperaturę, to przestanie ci "nasiąkać". albo odłóż na bok i odsącz nadmiar. tłuszcz jest ci potrzebny na patelni jako to coś, co transportuje temperaturę, pomiędzy powierzchnią patelni i tym czymś co chcesz poddać obróbce. patelnia grillowa zasadniczo suszy jedzenie nadając mu finezyjne wzorki i kratki - taki symulator estetyki faktycznego grilla. co z żarciem z grilla nie ma zbyt wiele wspólnego... jeśli chcesz juz tak bardzo miec potrawę