Aktywne Wpisy

Nighthuntero +72
Co w końcu tym gejowym miesiącem, jest, nie ma? Wygląda na to, że moda na lgbt się skończyła
#programista15k #pracait #korposwiat
#programista15k #pracait #korposwiat
źródło: image
Pobierz
sqrvol +7
Nie boicie sie o swoje długoterminowe inwestycje na GPW z powodu przyszłych rządów populistów i to do czego mogą doprowadzić w ciągu 20-30 lat?
Ja się trochę zaczynam cykać i chyba ograniczę gpw do spółek które rozwijają się poza Polską.
#gielda
Ja się trochę zaczynam cykać i chyba ograniczę gpw do spółek które rozwijają się poza Polską.
#gielda

#programowanie #przemyslenia #pracait #pracbaza #korposwiat
@bootcamp_java_developer: na bootcampie powiedzieli o story pointach i epikach, ale zapomnieli wyjaśnić jak działa scrum XD
-Ile zajmie Ci to zadanie?
- 5 dni
- czemu 5 dni? Mi by to zajęło dzień
- Bo jestem nowy, nie znam kodu tego komponentu + zawsze może coś się zesrać
- wpisz mu dwa
@mirasKo-Kalwario: Do czasu aż trafi się nadgorliwiec, który będzie chciał war rooma robić, bo to powinno zająć jeden dzień
@peoplearestrange: a kto Ci broni reagować profesjonalnie? Zgodnie z agile masz prawo zrewidować bieżący plan jeżeli pojawią się nowe wymagania. To że pomijasz etap modyfikacji planu i od razu przechodzisz do grzebania żeby jak najszybciej wrócić do spokojnej realizacji nieaktualnego
@bootcamp_java_developer: no i po co? Co by się stało gdybyś nie dowiózł? Zwolnili by Cię? XD
@bootcamp_java_developer: co za bzdura...
@Strus: może zadać dowolne pytanie bo człowiek uczy się całe życie (。◕‿‿◕。) czasem dostanie po ryju, ale czego się nauczy to jego
@MilionoweMultikonto: Jeśli zdarzy mu się to raz to wiadomo że nie.
Ale jeśli regularnie to stanie się to dość prawdopodobne, zwłaszcza gdy nadejdzie czas cięć.
@MilionoweMultikonto: a powiedz mi, skąd PM ma wiedzieć, że źle planuje, skoro taki niewolnik jeden z drugim będzie po cichu robić nadgodziny, bo boi się odezwać? PM wtedy dostaje potwierdzenie, że sprint dobrze zaplanowany, bo
@bootcamp_java_developer: Jeśli się boisz rozmawiać z klientem to zgłoś to komuś w kontraktowni. Jak rzucisz papierem to zapytają się dlaczego, ty wylejesz swoje żale a oni wtedy spytają dlaczego tego nie zgłaszałeś - co im wtedy powiesz? Jak zgłosisz problem to niekoniecznie zostanie on rozwiązany ale przynajmniej
PM naturalnie widzi efekt, tylko pytanie czy obserwuje właściwe metryki i czy w
@Gumaa: sorry że nie odpowiedziałem konkretnie. Otóż mając świadomość że pracuję z introwertykami i będąc managerem wiem że to na mnie spoczywa odpowiedzialność za wyciągnięcia z nich tych informacji jakie są realne estymaty. Natomiast micromanager świadomie lub nie będzie ludzi nakłaniał do robienia po godzinach
@Benio_Czarodziej: To nie jest w takim razie Scrum Master. A zespol nie jest w ogole scrumowy skoro ktokolwiek nim zarzada.