Aktywne Wpisy
Yuri_Yslin +62
Słabo wygląda kredytowanie w tym kraju w TOP5. Na przykładzie Warszawy, w Krakowie jest identycznie.
Poniższa rozkmina nie dotyczy IT, medycyny, etc.
Zwykłe mieszkanie 55 m^2 w "rozwojowej" dzielnicy typu Grochów czy Tarchomin kosztuje z garażem, komórką i wykończeniem ok. 1 000 000 PLN. Nie mówimy tu więc o Mokotowie czy Żoliborzu, ale i nie o totalnej padace typu głebokiej Białołęki.
Para
Poniższa rozkmina nie dotyczy IT, medycyny, etc.
Zwykłe mieszkanie 55 m^2 w "rozwojowej" dzielnicy typu Grochów czy Tarchomin kosztuje z garażem, komórką i wykończeniem ok. 1 000 000 PLN. Nie mówimy tu więc o Mokotowie czy Żoliborzu, ale i nie o totalnej padace typu głebokiej Białołęki.
Para
trebeter +55
Z cyklu bądź normalnym obywatelem i miej przesrane przez element patologiczny.
Jadę sobie główną ulicą z narzeczoną gdy nagle, niczym kot albo sarna, zza drzewa wyskakuje lokalny ćpunek i w-------a mi się na maskę. Hamulce i skręt kierownicą nie pomogły, do wymiany w w204 przednia szyba (cudem nie wpadła do środka i nie pokiereszowała narzeczonej, wycieraczki no i na upartego przednia maska, bo odrapana i lekko wygięta na kancie.
Z naprzeciwka jechał autobus, którego uprzejmy kierowca szybko rzucił, że jak chcę to jutro mogę mieć nagranie z jego kamery, bo firma na życzenie udostępni.
Policja przyjechała po 5 minutach, zrobiła swoje, spisała ćpuna (który, nawiasem mówiac, miał się doskonale), pan policjant z góry mnie uprzedził, że w zasadzie to oni jego i kolegów doskonale znają i wie, że mam przesrane nie mając wykupionego AC, ale oczywiście notatka zrobiona i udostępniana.
Ćpun nawet się poczuwał do winy, wielokrotnie przepraszał i zapewniał, że on jutro do pracy idzie i odda. Mieszka u mamy, wszystkie dane mnie znane jakbym chciał założyć sprawę cywilną, tylko po co, żeby z mamy ściągać?
Weź se k---a żyj w takim kraju patusów.
Jak najbardziej, co cie to interesuje? Trzeba było sobie wychować bękarta na normalnego człowieka, a nie ćpuna patusa.
Komentarz usunięty przez autora
@chromypies:
ja mam gruza więc mała strata, on się nie musi do niczego poczuwać bo jest ćpunem
jakby taki ćpun jechał samochodem bez OC to by go państwo od razu pocisnęło
w związku z tym, że jedynie naćpany przebiegał przed maską to już wuj
jakby się uszkodził albo zdechł, to problem tylko dla mnie, nie?
wy pewnie też z tego środowiska
Komentarz usunięty przez moderatora
@Toszeron: to wyprowadz sie do innego kraju patusow¯\_(ツ)_/¯
mógłby istnieć element systemowy nakazujący ćpunowi iść do pracy i spłacić szkodę z zarobionych pieniędzy (choćby miało to trwać miesiącami czy latami) pod groźbą odpowiednich restrykcji
jeszcze raz, gdyby to twoje państwo byłoby poszkodowane, to by sobie poradziło bez problemu
Dzięki, emocje opadły i ta ścieżka wydaje się oczywista. Przez chwilę w--------e przesłoniło mi możliwości.
@studi_l-wo od około roku czekam na "prostą sprawę, wyrok pozytywny dla Pana to formalność". Dwa razy mnie wzywali do jakiś bzdurnych uzupełnień, wyniku nadal nie ma, śmieć dalej chodzi po świecie i nie poniósł żadnych konsekwencji. Zanim ten wyrok zapadnie, zanim komornik się za to weźmie i zanim ściągnie z chwasta pieniądze, będę mógł za to kupić puszkę coli.
Inna sprawa,ze w takim aucie to pewnie koszt kilku stow
Tak, a zaraz po tym jak ustawa zlikwidujesz problem narkomanii/uzależnień, nie zapomnij też zlikwidować ustawa bezrobocia. albo bycia biednym ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
I już. Sam jestem w trakcie takiej egzekucji i C--j mnie obchodzi stękanie gościa, że on nie chciał itd. W------e. Jak się nie myśli, to pies was j---ł, cwaniaczki.
W polsce jeszcze jako tako sie cpunow traktuje jak cpunow