Aktywne Wpisy

sqrvol +7
Nie boicie sie o swoje długoterminowe inwestycje na GPW z powodu przyszłych rządów populistów i to do czego mogą doprowadzić w ciągu 20-30 lat?
Ja się trochę zaczynam cykać i chyba ograniczę gpw do spółek które rozwijają się poza Polską.
#gielda
Ja się trochę zaczynam cykać i chyba ograniczę gpw do spółek które rozwijają się poza Polską.
#gielda

Waga początkowa: 0.84 g każdy makaronik. Z lewej waga ugotowanego wg zalecen producenta a z prawej al dente. Wołam @ElCidX bo to ona kazała mi takie rzeczy sprawdzać #niewiemjaktootagowac #gotujzwykopem
źródło: image
Pobierz

Niestety ale narazie Bitcoin nie okazał się być sukcesem w Salvadorze.
Większość codziennych transakcji dokonywana jest w $ i jedynie 2% zagranicznych przekazów pieniężnych dokonywana jest przy wykorzystaniu BTC.
Szumnie zapowiadanych obligacji też nie widać na horyzoncie.
#bitcoin #kryptowaluty
Tak maluje się przyszłość tego projektu...
Pewnie można by za Bitcoiny faktycznie przeżyć nie wymieniając na fiaty
Nie powiedziałbym, że to dużo.
Najwidoczniej BTC nie ma przewagi nad przekazami pieniężnymi lub zwyczajnie ludzie wolą tradycyjne metody.
@kamil-wasniewski: A ile alternatywne opcje finansowe wykręcają? Inne shitcoiny itd?
To dużo zważywszy, że od pewnie narodzin większości osób była opcja przelewów bankiem, a Bitkiem od całkiem niedawna.
Jakie shitcoiny?
Mówimy tu o walucie, która jest oficjalnie uznana za środek płatniczy.
Bitcoin nie istnieje dopiero od roku i wcześniej można było go wykorzystywać do przekazów, niestety ale zwykle nie zdawało to egzaminu.