Aktywne Wpisy
Pan_Slon +99
Dieta cud, jadł mniej niż 6 latka a dobił do 150kg ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W zasadzie to już fizyka kwantowa
#heheszki #silownia #odchudzanie
W zasadzie to już fizyka kwantowa
#heheszki #silownia #odchudzanie
źródło: IMG_9529
Pobierz
Salido +96
Minął 50. (z 66) dzień wakacji.
NAJTRAGICZNIEJSZY DZIEŃ W HISTORII MOICH WAKACYJNYCH WPISÓW.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 17 wypadków śmiertelnych w których zginęło 21 osób.
221
NAJTRAGICZNIEJSZY DZIEŃ W HISTORII MOICH WAKACYJNYCH WPISÓW.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 17 wypadków śmiertelnych w których zginęło 21 osób.
221
źródło: 1-453841-35
Pobierz

Będzie się uwalniał metan z wiecznej zmarzliny na Syberii ale spoko bo oszczędzimy na ogrzewaniu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Średnia wieloletnia temperatura dla grudnia w Polsce to +0,2 stopnia.
W 2021 roku grudzień był wyjątkowo zimny, -0,8 stopnia poniżej wieloletniej średniej.
Poszło nam ok. 560 kWh na grzanie domu i CWU.
Było to ok. 50-100 kWh więcej (nie mam pod ręką), niż rok wcześniej, gdzie średnia wynosiła +1,9.
W tym roku w takim razie byłoby podobnie jak w grudniu 2020, czyli jakieś 450-500
Jeszcze chciałam uzupełnić moją wypowiedź tym, że wzór na zapotrzebowanie na ciepło (aby zrównoważyć straty) ma liniową zależność od różnicy temperatur wewnątrz i na zewnątrz. Zakładając że ludzie mają średnio +20 stopni Celsjusza domach, to różnica przy średniej temperaturze zewnętrznej 0 stopni a +2 stopnie to właśnie 10%. Można powiedzieć że w naszym klimacie każdy stopień odchylenia powyżej miesięcznej średniej to jakieś 5% zaoszczędzone na ogrzewaniu.
Tam na
@szynszyla2018: XD #studentdebil, będziesz miała blackouty jak węgla zabraknie a nie jakieś zdalne XD