Wpis z mikrobloga

drugi raz piszę w tej sprawie ale chyba dziś dostałem najwięcej minusów na wykopie za powiedzenie tego co myślę i według mnie niesłusznie. Człowiek wchodzi na teren fabryki świadomie prowokuje ochronę ona wzywa policję a ludzie mu klaszczą bo jest anarchistą. Jeszcze sam publikuje znak na którym jest widoczny zakaz filmowania i to na drodze dojazdowej do elektrowni. Na początku myślałem, że to zwykła głupota a to jest dla mnie typowa nagonka pod publiczkę. Niezły dzień na wykopie Breivik, następnie Jabłonowski no i to w dodatku
#wykop #polityka #prawo #dziwnekotki
zielony88 - drugi raz piszę w tej sprawie ale chyba dziś dostałem najwięcej minusów n...

źródło: comment_1661655206IiZcPnzDHiCDyW4L44qk5N.jpg

Pobierz
  • 33
  • Odpowiedz
@ButtHurtAlert: jest na terenie wewnętrznym firmy na wjazdach są informacje o zakazach filmowania, handlu na terenie bez zgody. Zresztą nie ma to większego znaczenia przez ten temat straciłem ponad 2h mogłem przez ten czas zająć się swoim projektem. Elektronika to moja pasja choć ostatnio delikatnie zaniedbywałem to hobby
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 44
@zielony88: nie wiem jak się zajmujesz elektronika skoro prosta logika cie przerasta.
W pierwszym zdaniu już masz błąd xD nie jest na terenie prywatnym, jest na drodze publicznej, na działce publicznej.
A to ze straciłeś 2h i mogles poświęcić to tylko świadczy ze masz w dupie prawo ma być tak jak sobie myslisz xD
  • Odpowiedz
@ButtHurtAlert: właśnie dla mnie jest albo 0 albo 1 a autor tego filmiku pracuje w świecie kwantowym dlatego tego nie ogarniam. Jeśli widzę napis Teren PGE i dalej na terenie obowiązują zasady ruchu drogowego do dal mnie droga zakładowa czyli zgodnie z znakiem. Zresztą brakuje tylko tam najlepszych terrorystów świata czyli ekologów, ten zakład produkuje tyle CO2, że gdybyśmy go zamknęli to by podetrze od razu było czystsze. Wszystkie elektrownie węglowe
  • Odpowiedz
  • 49
@zielony88: co ty chlopie #!$%@?, już pominę odklejke jaka leci dalej po drugiej kropce.

Jeśli widzę napis Teren PGE i dalej na terenie obowiązują zasady ruchu drogowego do dal mnie droga zakładowa czyli zgodnie z znakiem.

Jak sobie kupię miejsce przy drodze i postawie znak "nakaz robienia laski @butthurtalert" to oczywiście zrobisz mi laskę?
  • Odpowiedz
@ButtHurtAlert: po prostu osoba wchodząca na teren zgada się na warunki na tym terenie obowiązujące albo ją wypraszasz. Proponuje eksperyment zrób coś takiego na jakieś posesji może ktoś się skusi i przyjdzie. Może to być ciekawe doświadczenie społeczne.
  • Odpowiedz
  • 11
@zielony88: Nie ma to znaczenia gdzie ta droga prowadzi, ani że ktoś sobie postawił znak. Liczy się tylko to kto jest właścicielem działki na której znajduje się droga. A gość z audytu był na drodze publicznej więc miał pełne prawo filmować
  • Odpowiedz
  • 30
@zielony88 Ty musisz być trolem xD

Znaki żeby miały moc prawną muszą mieć umocowanie w tymże prawie - to że PGE stawia znak na drodze publicznej nie znaczy, że nagle znak informacyjny zyskuje status znaku ponad polskim prawem.

A tutaj sprawa jest prosta: jeśli jesteś w publicznym miejscu, możesz fotografować i nagrywać co Ci się tylko podoba. Ot, takie mamy prawo i słusznie.

To czy jesteś w miejscu publicznym czy nie, możesz
  • Odpowiedz
@Sirion: skąd wiesz, że cały ten Ternen nie należy do PGE ja widzę ogromny Napis @bkwas: dla mnie jest bawienie się w szeryfa oczywiście udało mu się bo natrafił na niekompetentnych ludzi
  • Odpowiedz
@zielony88: problem polega na tym, że ty założyłeś sobie, że ja pojechałem, czy wszedłem tam tą drogą. I zrobiłeś to mimo to, że w filmie w jego końcówce, wyraźnie zasugerowałem, że nie. Masz tu jedynie jego zdjęcie(tego znaku). W okolice obiektu dostałem się inną drogą, na której takiego znaku nie ma, bo nie może być. Pokazałem też inny znak - D-47 i to za tym znakiem był robiony materiał. Filmowanie kominów
  • Odpowiedz
@zielony88: jakbys obejrzal dokladnie oba filmy to jest dokladnie pokazane ze audyt byl poza terenem wewnetrznym to raz a dwa audytor mowi do ochroniarza skad wie ze jest na dzialce publicznej a nie wewnatrz firmy. Policjant jak pezyjezdza tez sie drze ze sa na „zakladzie” ale pozniej juz tylko zamyka okno jak sie nie da udowodnic ze to jednak nie jest droga zakladowa.
  • Odpowiedz