Aktywne Wpisy

enzomatrix +110
W sobotę ostatni raz widziałem się i rozmawiałem z moją mamą, miałem podjechać wczoraj z małym upominkiem, ale rano zadzwonił tata, że mama zmarła w nocy, we śnie, po prostu już się nie obudziła. A jak Wam minął Dzień Matki?
#chcesiewyzalic
#chcesiewyzalic

mi96 +62

źródło: comment_1661401299AXOqbMLt86Y80jrqOZi7vH.jpg
PobierzA u ludzi normalne. To, że pochodzimy od małp nie oznacza, że jesteśmy ich kopią jeden do jednego.
Komentarz usunięty przez autora
Różnica w czasie pracy między najbogatszymi i najbiedniejszymi jest bardzo mała. Różnica w tym, że jednym płaci się za godzinę pracy kilkadziesiąt razy więcej. ¯\_(ツ)_/¯
Mniej więcej ten rodzaj argumentu, że aby podrywać dziewczyny wystarczy nie być brzydkim ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ok, ciężką i zdyscyplinowaną pracą dojdziesz do sporego majątku i na spokojnie dojść do milionów, ale aby być miliarderem to trzeba się dobrze urodzić albo mieć naprawdę wyjątkowe połączenie pracowitości, zdolności i szczęścia.
Nie mówię, że jest, bo oczywiście nie jest. Tylko nie powtarzajmy nieprawdy, że miliarderzy pracują niby ciężej czy więcej niż biedacy z------------y na dwa etaty by ich rodziny mogły przeżyć.
@Dryvalley: ktoś tu jeszcze nie wyrósł z korwinizmu.
To prawda, ale to że pracuje efektywniej w większości przypadków wynika z dobrej edukacji, a owa zazwyczaj jest mocno skorelowana z zamożnością rodziców.
Tak jak mówiłem wcześniej - da się dojść do najbogatszego 1% startując od zera. Ale poza pojedynczymi przypadkami nie dojdziesz do posiadania 10 cyfr na koncie. A tu raczej mowa o takich ludziach. Gdy "lewacy" mówią o zjadaniu bogatych nie chodzi im o tych co pracując
Tak więc ten wpis jest zwykłym błędem logiczno argumentacyjnym.
Wielki kryzys finansowy z 2008 udowodnił czarno na białym, że możesz r------ć gospodarkę całego kraju, zbankrutować miliony rodzin i nikomu ważnemu z głowy włos nie spadnie.