Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mirki i Mirabelki, pijcie ze mną kompot, bo po kilku latach przegrywania z depresją nareszcie czuję, że leczenie przynosi efekty i jestem w stanie zmienić swoje życie na lepsze. Do tej pory miałem ciągle myśli samobójcze, zaniedbywałem codzienne obowiązki, a ulubionym zajęciem było leżenie w łóżku. Gdy poznawałem nowe osoby, to przelewałem na nie swoje negatywne myśli i pesymizm, przez co nie istniały szanse na zbudowanie dobrej relacji. Znajomi zaczęli mnie unikać. Kilka tygodni temu miałem swoją pierwszą wizytę u psychiatry, który stwierdził ciężki epizod depresyjny i przepisał duloksetynę oraz trazodon. Zmieniłem dietę i odpuściłem u----i. Zacząłem prowadzić bardziej aktywny tryb życia. Ograniczyłem do minimum przeglądanie Internetu oraz granie na konsoli i oglądanie seriali. Usunąłem konta na portalach społecznościowych, Wykopie i Reddicie, bo marnowałem na to kilka godzin dziennie. Na początku nie odczuwałem żadnych efektów leczenia ani dokonanych zmian w stylu życia. Było nawet gorzej niż wcześniej. Dopiero po miesiącu w mojej głowie coś się przestawiło. Zniknęły myśli samobójcze i uczucie pustki. Zacząłem wykorzystywać czas produktywniej. Zamiast przeglądać memy szukałem ogłoszeń o pracę. Planuję opuszczenie swojej wiochy i zamieszkanie w #rzeszow. Lubię to miasto i mam tam znajomych ze studiów, z którymi może uda się odnowić kontakt. Będę kontynuować leczenie i jestem dobrej myśli. Może nareszcie uda mi się wyjść na prostą.

#depresja #psychiatria #czujedobrzeczlowiek #chwalesie

---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6305082e4b667fab5f9fc599
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach