@Ksiega_dusz: programiści sami do tego doprowadzili wszędzie afiszując się swoimi zarobkami i warunkami pracy xD aktualnie realne oferty dla entry level nawet nie istnieją
@ivall: a po co Ci jakieś entry level, jak teraz seniorom 10+ lat expa próbuje się wmówić, że są midami i mają robić za midowskie stawki xD True story. Kolesie od skręcania mebli zaczynają mieć podobne stawki.
@TurboDynamo: przeciez to nie clickbait, a 20k/msc maja nieliczni xd realnie ludzie z pare lat expa i po studiach nie moga teraz znalezc roboty + sa masowe zwolnienia
@Ksiega_dusz: No jest gorzej w branży, idziemy na dołek. Pewnie to przejściowe. Zauważyłem, że większość znajomych co poszli z pasji do kompów to pracę ma dalej i dobrze opłacaną. Nie narzeka, ale Ci którzy wpadły po jakiś bootcampach to często mają zbyt mała wiedzę, albo brak chęci rozwoju.
Dla ludzi co studiują teraz informatykę to nic innego jak wkleić <machajacypan.jpg>
@Ksiega_dusz: no tak, bo na pewno ktoś po takim kierunku jak nie wiem inżynieria materiałowa, energetyka, elektrotechnika, mechanika i budowa maszyn, mechatronika czy większości innych kierunków politechnicznych to zarabia od razu 10k po studiach i pracodawcy się o niego biją. Mamy kryzys w IT, ale nawet podczas tego kryzysu IT jest lepsze niż większość innych zawodów technicznych w
@Ksiega_dusz: W końcu amatorzy przestaną się pchać do zabawy i znów będzie można pracować z pasjonatami bo jak ktoś ma smykałkę do IT, to pracę zawsze znajdzie ( ͡°͜ʖ͡°)
@Ksiega_dusz: szukaliśmy mida do zespołu, parę tygodni temu. Owszem, CV było chyba ze sto, ale ludzi bez zupełnego doświadczenia, albo np. rocznym, gdzie pisaliśmy że musi być minimum 4lata. Tytuł artykułu to zwykła manipulacja, bo dostają wrażenie że te CV wysyłają ludzie z doświadczeniem.
Jeszcze trochę i pani z mięsnego będzie składać CV
no tak, bo na pewno ktoś po takim kierunku jak nie wiem inżynieria materiałowa, energetyka, elektrotechnika, mechanika i budowa maszyn, mechatronika czy większości innych kierunków politechnicznych to zarabia od razu 10k po studiach i pracodawcy się o niego biją...
Są kierunki studiów na polibudzie po których jak przebijesz średnią płacę w Polsce na uop to jesteś bogiem.
@zeszyt-w-kratke: Dokładnie tak jak piszesz. Znam sporo osób po mechanice, mechatronice, inżynierii materiałowej
https://bizblog.spidersweb.pl/zamiast-pracy-w-it-jest-bezrobocie-no-fluff-jobs
Jak mówiłem że bańka pęknie jeszcze pare lat temu, to niektórym wykopkom aż piana z pyska szła ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pracait #korposwiat #programowanie #programista15k #java
Kolesie od skręcania mebli zaczynają mieć podobne stawki.
Jesli zarabianie 20k na rękę to bezrobocie to mam z was bekę xD
@Milo900:
To jest wywiad z gościem co jest szefem nofluffjobs, wątpię by on kłamał.
@Ksiega_dusz: no tak, bo na pewno ktoś po takim kierunku jak nie wiem inżynieria materiałowa, energetyka, elektrotechnika, mechanika i budowa maszyn, mechatronika czy większości innych kierunków politechnicznych to zarabia od razu 10k po studiach i pracodawcy się o niego biją. Mamy kryzys w IT, ale nawet podczas tego kryzysu IT jest lepsze niż większość innych zawodów technicznych w
Jeszcze trochę i pani z mięsnego będzie składać CV
@zeszyt-w-kratke: Dokładnie tak jak piszesz. Znam sporo osób po mechanice, mechatronice, inżynierii materiałowej