Wpis z mikrobloga

Mireczki, kupiłam dekoder do tego dvb t2 ale nie znajduje mi kanałów. Czy jest jakaś dobra duszyczka, która wytłumaczy mi krok po kroku co mogę zrobić żeby to zadziałało? Plis help mirki #dvbt2 #telewizja
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@moniks1501: Z takich błędów którzy robili znajomi i poprosili mnie o pomoc przesyłam kilka wskazówek:
Antena musi być podłączona do dekodera a nie telewizora. Sygnał z dekodera będzie szedł sobie do telewizora przewodem HDMI
Telewizor przełączamy nie na jedynkę, dwójkę czy inny kanał, ma być wybrany AUX - jeżeli podłączyliśmy dekoder pod gniazdo HDMI 1 to ma być wybrany HDMI 1, jeżeli pod Euro to euro
  • Odpowiedz
@Subtelny_Prostak: hmmm, zakładałem że jak niczego nie znajduje to już jesteśmy po szukaniu kanałów czyli widzimy interfejs dekodera więc albo problem z połączeniem, albo ustawieniem anteny albo dekoder zepsuty
ale może i masz rację że źródło źle wybrane
  • Odpowiedz
@pesimist: Pisałem głównie o podłączeniu anteny do dekodera, ktoś mnie poprosił, miał taki sam problem - patrzę a tam antena wpięta w telewizor
Zauważyłem, że ten nowy sygnał jest strasznie spakowany i musi być naprawdę dobrze ustawiona antena, żeby działały wszystkie kanały
  • Odpowiedz