Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
Mirki miarka się przebrała w moim #januszex
Jak w styczniu będą pewnie znowu śmieszne podwyżki to leci papier. Inflacja szaleje, do tego na zakładzie są już same dziewczynki, bo chłopy bronią kraju. Ja wiem, że tak nie powinno się mówić, ale to moja rzeczywistość ostatnio. Szanuję każdego, ale jak pracownik ma zero technicznego zmysłu, zero innego języka niż własny i co najważniejsze zero chęci do nauki, bo widzi, że zakład ma to w dupie i liczy się głowa co "pracuje" to szkoda moich nerwów i zdrowia. Przychodzą metr pięćdziesiąt w butach, zero siły i ciągle po nich robota. Ech kasa to nie wszystko. Boli mnie już brak możliwości rozwoju i marazm, robimy robotę utrzymania ruchu i ustawiacza, a mamy stanowisko operatora, takie samo jak panienka co stoi nad kolorowanką z rysunku, a i tak nic nie kuma i robi złom. Jak się ma robotę w dupie to już nie robota. Mam 2-4 chłopa, 27-35 lat, ogarniętych, chcących iść dalej. Jakby był tu miras co pracował/pracuje u Czechów albo w Niemca na #cnc to będę wdzięczny jak się ujawni. W kraju nic nas nie czeka. Szukałem. Jak zmieniać to poza Polskę, może tam docenią, że ktoś ma chęci do rozwoju, a jak nie docenią, to może choć zapłacą lepiej za robotę głupiego.
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach